MURAT ALBAŞ: ''ORASI HALKINDIR, GÖL EVİ RESTORAN’IN ÖNÜNÜ HALKA AÇIN''

GÜNCEL

MURAT ALBAŞ: “ORASI HALKINDIR, GÖL EVİ RESTORAN’IN ÖNÜNÜ HALKA AÇIN”

CHP’li Murat Albaş, Kamuya ait Göl Evi Restoran sahilinin 3621 Sayılı Kıyı Kanunu gereği duvar ve tellerin kaldırılarak ilgili alanın halkın kullanımına açılması talebiyle Sapanca Belediyesine müracaatta bulundu.

CHP'li Murat Albaş, Göl Evi'nin bulunduğu  yaklaşık 13 bin metre karelik kamuya ait arsa sahilinin, eskiden olduğu gibi Kırkpınar halkı başta olmak üzere tüm yöre halkının hizmetine açılması yönünde "Kıyı herkesin eşitlik ve serbestlik ile yararlanmasına olup duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engellemeler oluşturulamaz" hükümlerinin sorumlu idare tarafından yerine  getirilmesi ve yine 3621 Sayılı Kıyı Kanunu 5., 6., 13. ve 15. madde hükümlerince hareket edilerek gerekli uygulamanın yapılarak ilgili alanın halkın kullanımına açılması talebi ile Sapanca Belediyesine resmi münacatta bulundu.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde, Richmond Otel işletmecilerince otel çevresine yaptırılan ve otelin bulunduğu sahile halkın giriş çıkışını engelleyen duvarlar ile ilgili Danıştay 1.Dairesinin vermiş olduğu kararda; herkesin kullanımına açık olması gereken kıyının, otel işletmecilerince yaptırılan duvar ile kamunun kullanımına kapatılmasına göz yumdukları gerekçesiyle Sapanca Belediyesi görevlileri hakkında 3621 sayılı Kanun hükümlerine uyulmadığı gerekçesi ile yargılama izni verilmişti.