SAKARYA'NIN TURİZMİ SAPANCA'DA KONUŞULDU

YAŞAM

SAKARYA'NIN TURİZMİ SAPANCA'DA KONUŞULDU

Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Turizm MYO Uygulama Otelinde yapılan toplantıda Sakarya turizminin geleceği masaya yatırıldı.

Toplantıya Vali Mustafa Büyük'ün başkanlığında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Sakarya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı ve Turizm Politika Ve Planlama Uzmanı Prof. Dr. Orhan Batman, Sakarya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi ve Turizmde Kalite Yönetimi-Proje Yönetimi uzmanı Prof. Dr. Muhsin Halis, Sakarya Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı ve Pazarlama uzmanı Prof. Dr. Remzi Altunışık, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve İmar Hukuku uzmanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, Sakarya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi ve Turizm Finansman Ve Yatırımı uzmanı Doç. Dr. Mehmet Sarıışık, Sakarya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi ve Turizm Destinasyon Yönetimi uzmanı Doç. Dr. Oğuz Türkay, Sakarya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi ve Turizm Coğrafyası-Turizm Pazarlaması uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burhanettin Zengin, Sakarya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi ve Turizm Yatırım Ve Proje Analizi uzmanı Yrd. Doç. Dr. Şevki Ulama katıldılar.

Yapılan müzakerelerde bir turizm master planına olan ihtiyac tartışıldı. Turizm master planı, bu kentin mevcut sorunlarının belirlenmesini, sahip olduğu değerler ile kullanım yanlışlık veya eksikliklerinin ortaya çıkarılmasını, kısa, orta ve uzun vadede yapılması gereken çalışmaların ve uygulamaların ortaya konmasını ve son olarak da, Sakarya'yı geleceğe taşıyacak misyon, vizyon ve stratejilerin oluşturulmasını amaçlamaktadır. Özetle sürdürülebilir turizm çerçevesinde, kentin değerlerinin ve mirasının gelecek kuşaklara taşınması, bu değerlerin etkin kullanımı ile turizmden hak ettiği payı almasının sağlanması ve yaşanabilir turistik bir kent imajı ile tüm dünyaya pazarlanması bu plan açısından temel konular olarak ortaya çıkmaktadır. Sakarya İli Turizm Master Planı sadece planlamayı değil, gelecekteki yerel yönetim ve özel sektör başta olmak üzere tüm paydaşlar tarafından uygulamayı da etkin kılacak görüş ve öneriler ortaya koyabilecektir. Bir bakıma geleceğe yön verecek adımların geniş katılımla sağlanan ortak anlayış çerçevesinde atılmasını, etkin kararların alınmasını ve uygulamalarda takvim ve yöntemlerin ortaya konmasını sağlayabilecektir.

Sonuç olarak yapılan toplantıda şehrin öncelikle bütüncül bir genel master plana ve akabinde turizm master planına ihtiyacı olabileceği ve bunun başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere konunun paydaşlarca olgunlaştırılmasının uygun olacağı konusunda görüş birliğine varılmıştır.