HSYK, AİLE MAHKEMESİ HAKİMLERİNE SAPANCA’DA KADINA ŞİDDET EĞİTİMİ VERECEK

GÜNCEL

HSYK, AİLE MAHKEMESİ HAKİMLERİNE SAPANCA’DA KADINA ŞİDDET EĞİTİMİ VERECEK

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Sapanca'da aile hakimlerine "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi" konulu eğitim semineri düzenleyecek.

11 Mart 2013 tarihinde başlayacak seminere, 238 aile mahkemesi hakimi katılacak. Hakim ve cumhuriyet savcılarının hizmet içi eğitimine özel önem veren ve 2013 yılı "Hâkim ve Cumhuriyet Savcısı Meslek İçi Eğitim Planını" kamuoyuna açıklayan HSYK, 8 Mart Dünya Kadınlar günüyle anlamlı bir projeye imza atıyor. 11-12 Mart 2013 ve 28-29 Mart 2013 tarihlerinde Sapanca'da aile mahkemesi hâkimlerine yönelik 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi konulu ikişer günlük eğitim seminerleri düzenleyecek.

Söz konusu eğitime tüm aile mahkemesi hâkimlerinin katılımı öngörüldü. Toplam 238 aile mahkemesi hâkimi ile asliye hukuk mahkemesi hâkimi seminerlere katılacak. HSYK'nın eğitim seminerinde şu konular görüşülecek: "Aile içi iletişim; Kuşaklar arası aktarılan miras: Aile içi şiddet. Adli süreçte aile içi şiddete bütüncül bakış; Tedbir kararlarına aykırılık, zorlama hapis kararı, yetki; Aile içinde yaşanan şiddet olaylarının yargı kararları ve Yargıtay içtihatlarına yansımaları; 6284 sayılı yasanın uygulama yansımaları; boşanma sürecinde aile danışmanlığı uygulamaları; Tedbir kararının ilgili mercilere bildirimi ve uygulanması, tedbir kararının uygulanması kapsamında teknik yöntemlerle takip; Zorlama hapsi kararının uygulanması, yetki, suçlara ilişkin saklı tutulan hükümler ve ihbar yükümlülüğü; Tedbir kararlarına aykırılıkta mükerrerlik, zorlama hapsi kararı, yetki."