KAYNARCA HALKI DA SAPANCA'DAN SU İÇECEK

GÜNCEL

KAYNARCA HALKI DA SAPANCA'DAN SU İÇECEK

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaynarca’nın içmesuyu problemlerini kesin çözüme kavuşturmak için başlanan Kaynarca İçmesuyu İsale Hattı Projesi’nin tamamlandığını açıkladı.

Başkan Toçoğlu, "Kaynarcamızın su sıkıntısını kesin çözüme kavuşturmak için Su ve Kanalizasyon İdaremiz 30 kilometre uzunluğunda isale hattı döşedi. İsale hattının deneme çalışmalarına başladık. Ay sonunda hattımızı devreye alarak Kaynarcamızı temiz suya kavuşturacağız" dedi. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Kaynarca İçmesuyu İsale Hattı çalışmalarını tamamladı. Başkan Zeki Toçoğlu, Kaynarcalılara verdiği sözü yerine getirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Büyükşehir Belediyesi olarak suya önem veriyor, içmesuyu yatırımları ile şehrimize sağlıklı ve bol su kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kaynarcamızın su sorununa kayıtsız kalamazdık. Su ve Kanalizasyon İdaremiz Sapanca Gölü'nden temin edilen suyu Kaynarcamıza ulaştırmak için başlattığı isale hattı çalışmalarını tamamladı. İsale hattının deneme çalışmalarına başladık" diye konuştu.

Proje kapsamında 30 kilometre hat döşendiğini belirten Başkan Toçoğlu, "Kaynarca İçmesuyu İsale Hattı 6,5 milyon TL'lik yatırımla hayata geçti. İsale hattı, Hızırilyas Tepesi'nde inşa edilen modern arıtma tesisimizde arıtılan Sapanca Göl suyunu Kaynarcalılara ulaştıracak. Ay sonunda hattımızı devreye alarak Kaynarcamızı temiz suya kavuşturacağız. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.