SAKARYALI MUHTARLAR, TARIM KÖY İSTİYOR

GÜNCEL

SAKARYALI MUHTARLAR, TARIM KÖY İSTİYOR

Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, 2004 yılından bu yana uygulanan ve şimdiye kadar 23 ilde hayata geçirilen Tarım Köy Projesinin Sakarya’da yapılması gerektiğini belirtti.

Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Sakarya İl Genel Meclisi'nin konuğu oldu. Toplantıya Sakarya Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu da katıldı.

Erdem gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak muhtarların sorunlarından oluşan ve çözüm bekleyen 20 maddelik bir sorunlar listesini meclis üyelerine anlattı.
Muhtarlar Derneği olarak çok önemli 3 makro projeleri olduğunu belirten Erdem, "2004 yılında Başbakanlık tarafından Tarım Köy projesi hayata geçirildi. Bugüne kadar 23 ilde 4 bin tane tarım köy kuruldu. Bu köyler TOKİ tarafından inşa ediliyor. Konutları, sosyal tesisleri, yolları ve çevre düzenlemeleri ile şehirdeki her şey köylere getiriliyor. Bizim muhtarlar olarak sizlerden isteğimiz bu uygulamanın ilimizde de hayata geçirilmesi. Çok faydalı olacağını düşündüğümüz bu proje eğer ilimizde de uygulanırsa köy muhtarlarımızla görüşülmesinde fayda olacağını düşünüyorum" dedi.

Erdal Erdem ayrıca Sakarya genelinde çok fazla miktarda taş ocağı ve çimento fabrikasının gelişigüzel kurulduğuna dikkat çekerek bu konu hakkında bir master planı yapılması gerektiğini söyledi. Erdem; "Her bir köşesi cennet olan ilimiz taş ocakları ve çimento fabrikaları ile tahrip ediliyor. Tarım ve hayvancılığa sahip çıkmalıyız. Bunların gelişigüzel kurulmaması için il genelinde bir master planı yapılmalı" dedi.

Sakarya'nın içme suyunun büyük bir bölümünün Sapanca Gölü'nden karşılandığını hatırlatan Erdem, "Sapanca Gölü'nden Sakarya 80 milyon metreküp, Kocaeli 50 milyon metreküp su çekiyor. Gölden çekilen su miktarı yıllık 170 milyon metreküp su çekiliyor. Geriye kalan 40-50 milyon metreküp su ise büyük sanayi kuruluşları tarafından kurulan düzeneklerle çekiliyor ve bunlar tek kuruş para ödemiyor. Bunun önüne geçilmesi için de bir çalışma yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.