TOSFED ASBAŞKANI MEHMET TANSU UZUN, SOFFDER’İ ZİYARET ETTİ

SPOR

TOSFED ASBAŞKANI MEHMET TANSU UZUN, SOFFDER’İ ZİYARET ETTİ

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Tansu Uzun, Sapanca Off-Road Derneği Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

Asbaşkan Uzun, kısa adı SOFFDER olan Sapanca Off-Road Derneği Yönetim kurulu toplantısına katılarak 1-2 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 2. Sapanca-Soğucak Yaylası Off-Road ve Kamp Oyunları hakkında açıklamalarda bulundu.

 SOFFDER'in kulüp tescili için çalıştıklarını belirten Uzun,"Uzun toplantıda yaptığı açıklamada "Sakarya'da birlik ve beraberlik için bir çalışma başlattım. Sakarya'da ki kulüplerimizi bir arada birliktelik içerisinde olmasını sağlayacağım. Sapanca'da yeni bir oluşum içinde olan SOFFDER'in kulüp tescili için uğraşıyorum. Allah nasip ederse 13 ya da 17 Mayıs'ta yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında yönetim kararı alarak SOFFDER'in tescilini resmileştireceğim" dedi. 

Sapanca'da 1-2 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 2. Off-Road ve Kamp Oyunları için gereken desteğin verileceğini de açıklayan Uzun, açıklamasına şöyle devam etti:

"SOFFDER kulüp olarak ilk yarışlarını 1-2 Haziran'da yapılmasını talep etti. Bu taleplerine karşılık her türlü desteği vererek yarışları organize etmelerini sağlayacağım. Sapanca'nın Off-Road alanında bir yere gelmesi için, federasyon ve bana da düşen görevler aşamasında destek olacağım. Çünkü bende Sakaryalıyım Sakarya'nın sporda birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Otomobil sporları çok meşakkatli spor dalıdır, masraflıdır ve özveri ister. Sakarya'da Sapanca ile birlikte toplam 4 kulüp oluyor. Bu 4 kulübünde birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğini düşünüyorum. Bana da düşen bu kulüpleri en iyi yerlere getirmektir. Sapanca yeni bir kuruluş aşamasında olmasına rağmen Sapancalı arkadaşlarımız çevre illerde yapılan yarışlara katıldılar. Aldıkları başarılı sonuçlar ile kendilerini kanıtladılar ve bu konuda tecrübeliler. Bu tecrübelerini havada değil de bir kulüp adı altında tescilli olup TOSFED bünyesinde geliştirmek istiyorlar. Bizde TOSFED olarak maddi manevi her zaman destekçileriyiz. Yerel yönetimler olarak belediye başkanımıza ve kaymakamımıza büyük görevler düşüyor. Bu spor dalına canı gönülden destek verirlerse Sapanca'nın ismini ulusal alanda da duyurma fırsatı bulacaklar. Bizde TOSFED olarak Sapanca'nın turizminde olsun, spor camiasında olsun otomobil sporları ile ilgili yapacağı her adımda yanında olduğumuzu da burada toplantılarına katılarak dile getiriyoruz" 

Ziyaretten mutlu olduklarını belirten SOFFDER Başkanı Tolga Çömlekçioğlu ise  " TOSFED Asbaşkanımız Mehmet Tansu Uzun'a sürpriz ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sapancalı off roadçular olarak bir dernek kurduk, dernek olmadan önce Sapanca Belediyesi ve Belediye Başkanımız İbrahim Uslu'nun katkılarıyla Sapanca Soğucak Yaylası'nda Off-Road oyunları düzenledik. İlk olmasına rağmen 400 araçtan fazla katılım oldu. Bizde bu etkinliği kendi bünyemizde yapmak için derneğimizi resmi kulüp olması adına gerekli hazırlıkları yaptık. Asbaşkanımız Tansu Bey de bu başvurumuz sonrasında bizimle özel olarak ilgilendi. Kulübümüzün tescili için her türlü desteği sağladı. Bu akşam burada yaptığı konuşmada bizlere olan inancını ve desteğini toplantımıza katılarak  gösterdi. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantı sonunda Sapanca-Soğucak Yaylası 2. Off Road ve Kamp Oyunları için gerekli hazırlıkların yapılması ile ilgili görev dağılımı yaptı.