ROMANLAR AT ETİ KESİYORLAR DİYE KONUŞAN NİHAL KOBAL HAKKINDA DAVA AÇIYOR

YAŞAM

ROMANLAR AT ETİ KESİYORLAR DİYE KONUŞAN NİHAL KOBAL HAKKINDA DAVA AÇIYOR

Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel, ‘Romanlar at kesiyor’ şeklinde açıklama yapan Sakarya Kasaplar Odası Başkanı Nihal Kobal hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Tanyel, dernek binasında yaptığı açıklamada, bir pidecide at etli pide satıldığının ortaya çıkması konusunda Kobal'ın genelleme yaparak Romanları suçlamasının, kendilerini kırdığını, üzdüğünü ve incittiğini belirtti. Kobal'ın bu açıklamasıyla ayrımcılıkta yaptığını savunan Tanyel, " Kobal, neden sadece Romanları suçluyor. Romanların içinde at kesenler olabilir. Genelleme yaparak suçlama yerine yapan kişilerin millet ayrımı yapmadan ismini açıklayabilirdi. Her milletin iyisi ve kötüsü var. At eti sattığı iddia edilen kasaplar içinde bir tane bile Roman yok. Ya da Nihat Kobal, 'Lazlar' şunu yapıyor diyebilir mi? Bu tamamen önyargılı bir davranış" diye konuştu.

Kobal hakkında Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını, ayrıca manevi tazminat davası açacaklarını dile getiren Tanyel, şunları kaydetti: "Kobal, Romanlardan özür dilemelidir. Biz son yıllarda romanlara karşı olan önyargıyı kırmaya çalışıyoruz. Bu konuda devletinde çabaları var. Bu süreçte bir sivil toplum örgütü başkanının böyle talihsiz bir açıklama yapmasını kınıyoruz. Bu açıklamasıyla tüm Romanları üzdü ve kızdırdı. Mahkemede hesaplaşacağız." 

Nihat Kobal ise yanlış anlaşıldığını, kendisinin genelleme yapmadığını savunarak "İstiyorlarsa dava açabilirler" dedi.