GALATASARAY İKİNCİ KEZ ÜST ÜSTE ŞAMPİYON

SPOR

GALATASARAY İKİNCİ KEZ ÜST ÜSTE ŞAMPİYON

Türkiye Kürek Şampiyonası'nda Galatasaray ikinci kez üst üste şampiyon oldu. Sakarya'nın Sapanca ilçesi Kırkpınar Kürek Parkuru'nda 3 gün süren şampiyona, final mücadelesiyle sona erdi.

Hafif kilo ümit erkekler, hafif kilo erkekler, büyük kadınlar ve büyük erkekler kategorilerinde birinci sırayı alan sarı-kırmızılı ekip, şampiyonluğu elde etti. Şampiyonada Fenerbahçe ikinci, Şişecam Çayırova ise üçüncü oldu. Galatasaraylı kürekçiler, şampiyonluğu marşlar söyleyip, meşaleler yakarak kutladı. Bu arada şamhiyonaya ODTÜ'lü sporcular ve annelerinin tepkisi damga vurdu.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük sporculara madalya taktığı sırada Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ ) kürek takımından bir sporcu, Kürek Federasyon Başkanı İlhami İşseven'e seslenerek, "Sayın başkana bir önerimiz var. Sadece şampiyonalarda diğer kulüplerin katılımını yasaklayalım sadece Fenerbahçe ve Galatasaray yarışsın. Başka kulüplere gerek yok zaten istemiyorsunuz." dedi.

Vali Büyük ise bu sırada sporculara madalyaları takmaya devam etti.

Sporcu annesi Neriman Örer, ODTÜ'ye önem verilmediğini sadece Fenerbahçe ve Galatasaray'a önem verildiğini savunarak, çocukların küskün olduğunu belirtti. Diğer bir sporcu annesi Belkıs Güneş ise şunları söyledi:

"ODTÜ'nün malzemeleri çok eski tamir ede ede kullanıyorlar ve hiç bir maddi yardım almadan sadece gönülden çalışarak katılıyorlar, futbolculara trilyonlar veriyorlar ama kültürlü çocuklara önem vermiyorlar."

Kürek Fedarasonu Başkanı İlhami İşseven, ODTÜ'lü sporcunun protestosunu değerlendirirken, tepkiye neden olayla ilgili fazla malumat alamadığını belirterek, şunları söyledi:

"Almış olduğum bilgi şu bundan sonra Fenerbahçe, Galatasaray yarışsın gibi bir kinayeli sözlerde bulundu. Biz gerekli olan müsabaka ile ilgili her şeyi bütün kulüplere sunuyoruz. Burada biz kimseyi ayıramayız çünkü bizim görevimiz federasyon olarak her kulübe her üniversiteye eşit uzaklıkta olmak. Dolayısı ile burada kendileri ne amaçla söylediler anlayamadık. Onunla ilgili arkadaşlarımız kendileri ile görüşüp gerekli bilgileri alıyorlar. Federasyona intikal eden her konuda da ben ilgileneceğim. Konu nedir ne değildir bilmiyorum."