SAPANCA’DA YABANCI UYRUKLU GÜRCÜLERDEN VAHŞET:  İPLE BAĞLAYIP, TÜFEKLE DÖVDÜLER

YAŞAM

SAPANCA’DA YABANCI UYRUKLU GÜRCÜLERDEN VAHŞET: İPLE BAĞLAYIP, TÜFEKLE DÖVDÜLER

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde biri bayan 3 Gürcistan vatandaşı, iple bağladıkları Kazım Pir’i tüfekle darp edip, iğne vurdular. Yetmedi 8 bin lirasını gasp ettiler.

Olay, Rüstempaşa mahallesi Lokmanlar sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bahçesinde süs bitkiciliği yapan Kazım Pir (85), evinde oturduğu sırada Gürcistan uyruklu Ruslan S. (31), Tsıra B.(39) ve Gıorgı B(17) 'nin saldırısına uğradı. Pir'in daha önce yanında çalıştığı öğrenilen şahıslar iddiaya göre iple bağladıkları yaşlı adamı evde buldukları tüfekle bir süre darp ettikten sonra içerisinde ne olduğu henüz tespit edilemeyen bir maddeyi şırınga ile enjekte etti. Aldığı darbeler sonucu bayılan yaşlı adamı öldü zanneden şahıslar, Pir'in cebindeki 8 bin lirayı da alıp kaçtı. Olay sonrası ağır yaralanan Pir, kendi imkanları ile Sapanca İlçe Hastanesine gitti. Hastane görevlilerinin durumu polise bildirmesinin ardından harekete geçen Sapanca Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaptıkları inceleme sonucu şahısların Sapanca'da ikamet ettikleri evde bulunan eşyalarını da alarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası otobüs terminaline gittiğini belirledi. Polis ekiplerinin terminalde yaptığı çalışma sonucu yakalanan şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahsıların yapılan üst aramasında 7 bin 500 lira nakit para ele geçirilirken yanlarında götürmeye çalıştıkları içerisinde televizyon ve çok sayıda cep telefonunda bulunduğu 6 bavul eşyaya el konuldu.

Üç şahıs Sapanca Polis Merkezi Amirliğindeki işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edilirken olayda yaralanan Kazım Pir'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Diğer yandan mahkemeye çıkarılan Ruslan S. ve Gıorgı B. tutuklanırken, Tsıra B. ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şubesine teslim edildi.