İŞKUR, SAPANCA MYO’DA EĞİTİM VERDİ

GÜNCEL

İŞKUR, SAPANCA MYO’DA EĞİTİM VERDİ

İŞKUR İnsan Kaynakları Danışmanları, Sapanca Meslek Yüksekokulu’nda eğitim verdi.

"İŞKUR" İnsan Kaynakları danışmanları, öğrencilerin mezuniyet sonrası sahip oldukları bilgi ve donanımlarına uygun iş bulabilmeleri, daha nitelikli ve bilgi düzeylerini en etkili bir şekilde kullanabilmelerine yönelik iş arama becerilerini geliştirmek adına Sapanca MYO öğrencilerine eğitim verdi.

200 öğrencinin katıldığı eğitimde öğrencilerin okul sonrası iş hayatına hazırlık ve iş bulma konusunda merak edilen sorularına yanıt veren danışmanlar, okul sonrası iş bulmada kolaylık sağlayan bilgiler verdi.

Yapılan etkinliğin öğrenciler için çok yararlı olduğunu ifade eden Sapanca MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aydın Yılmazer, eğitim sonrası yaptığı açıklamada, "Öncelikle bizleri kırmayıp bu eğitime katılan İŞKUR Danışmanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu eğitim sayesinde hem öğrencilerimiz hem de biz iş bulma konusunda bilgilendik. Bilindiği gibi bizde kalifiye ve eğitimli teknik eleman açığını kapatmak için Üniversite olarak 3+1 Modelini geliştirdik. Öğrencileri yaklaşık 5 ay kadar süren Mesleki Uygulamaları için işletmelere gönderiyoruz. Bu sayede Sakarya Üniversitesi öğrencileri, iş bulma ve iş hayatına en iyi şekilde hazırlanma konusunda yetiştirilmiş oluyor. Topluma yararlı bireyler yetiştirmek biz eğitimcilerin en önemli görevi. Bunu yerine getirebilmek için var gücümüz ile çalışıyoruz" dedi.