SAPANCA BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI TOPLANTISI YİNE BOŞ GEÇMEDİ

SİYASET

SAPANCA BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI TOPLANTISI YİNE BOŞ GEÇMEDİ

Sapanca Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı yapıldı. Başkan Uslu, Hüseyin Mercan’ı niçin eleştirdi. İkili hangi konuda tartıştı? Hepsi haberimizde…

Belediye Meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Ak Partili Meclis Üyeleri Fatih Fil ve Hayati Aracı mazeretli olarak katılmadı. Partisi CHP'den bir süre önce istifa ettiğini açıklayan Adnan Çetin ise toplantıda CHP'li üyeler ile birlikte oturdu.

Gündemin 1. maddesi olan  "İlmiye Köyüne ait 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar planlarına yapılan itirazların görüşülmesi" oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 2. maddesi olan "Gazipaşa Mahallesi Kemalettin Sami Paşa caddesinde yeni açılacak olan sokağa Aslıbey sokağı isminin verilmesi" oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3. maddesi olan "Sapanca Belediyesine ait 2012 Mali Yılı Kesin Hesabının görüşülmesi" maddesi komisyondan geldiği şekli ile oy birliğe ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinde gündem dışı olarak gelen evraklar görüşüldü. Madde kapsamında meclise gelen "AGDAŞ'a ait doğalgaz bölge röportörlerin teknik alt yapı ve alanı olarak işlenmesi için imar plan tadilatının görüşülmesi" oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

HIZLI TREN GÜZERGAHI

Başkan Uslu, Yüksek Hızlı Tren Güzergahı'nın değişip değişmediğini soran CHP'li Meclis Üyesi Erfiliz Belat'a, "Hızlı tren çalışmaları planlandığı gibi devam ediyor.  Herhangi bir değişiklik yok, şuan geçici olarak Arifiye üzerinden geçecek. Tünel ihalesi tamamlandıktan sonra normal güzergahına geri dönecek. Adıyaman keresteden bu tarafa gelen bölümde kamulaştırmalar belli değil. Bizde bekliyoruz belli olduktan sonra belediye lojmanını yıkıp oraya meydan yapmak istiyoruz" cevabını verdi.

KÖYLERİN İMAR PLANLARI 2 AY İÇERİSİNDE BİTECEK

MHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Mercan köylerin İmar Planlarının neden hala bitirilmediğini sordu. Mercan, "Planlar 6 ay içinde bitecek demiştiniz ama hala bitmedi sebebi nedir" dedi.

Uslu'nun Mercan'a cevabı ise, "O tarihten bu güne 4 ay geçti. Daha 2 ayımız var. Haziran sonunda planlar tamamlanmış olacak. Biz köylerin yerleşik alanlarını biraz büyüterek planları yapmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili bütçeyi de biz kendimiz temin etmeye çalışıyoruz. Maket uçak yardımı ile bütün çekimleri yaptırdık. Zaman kazanmak adına böyle bir iş yaptık. Sırf bu iş için 400 bin liranın üzerinde bir para ödeyeceğiz. Bu biran önce bitsin ki vatandaş yerinin değerini bilsin" oldu.

Mercan ise bu açıklamaya "Parası önemli değil vatandaş mağdur ve çoktan bitmesi gerekirdi" şeklinde cevap verdi.

Mercan'ın sözleri sonrası Başkan Uslu, "Bundan en çok ben rahatsızım. Adam imarsız yeri alıp sonra bize burayı imara açalım diye geliyor. Ben böyle bir şey yapabilir miyim" dedi.

Mercan ise "Açılan yerler var başkanım" dedi.

Mercan'ın iddiasına Başkan Uslu "Göster bir yer bizde bilelim kim almış kim açmış" cevabını verdi.

BİZİM ÇİZİLEN PLANLARIMIZDA TARIM ALANLARI ÇOK FAZLA

MHP'li Mercan, "Bizim bölgemizde tarım alanları çok fazla var. Özellikle Sapanca'ya mı yapılıyor bu. Sakarya'nın tamamı ova, tarım alanı. Serdivan'ı örnek alalım tamamı tarım alanı ama tamamı imarlı. Sapanca'da tarım alanı vasfını yitirmiş bölgeler tarım alanı gözüküyor. İnsanlarımızı mağdur ediyorlar" dedi.

Başkan Uslu ise "Senin bu konuda hemfikirim. Özellikle köylerdeki tarım arazilerini çok daha aza indirmememiz lazım. Zaten bu planlarda biz o konuları hallediyoruz. Bunları tarım alanı olarak plancılar Tarım Bakanlığından görüş alarak belirliyor. Yer sahibi itiraz edip kaldırtabiliyor" cevabını verdi.

HAZİRAN AYINDA ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Başkan Uslu, "Haziran'ın başı ile 20'si arasında asfalt çalışması yapacağız. Bir sonraki meclisimize burası da olsun diye bir öneri getirirseniz onları da değerlendiririz" dedikten sonra MHP'li Mercan'a "Gerçi sen asfalt yapmıyoruz diye gazetelere bol bol beyanat veriyorsun ama" dedi.

Mercan ise "Başkanım iki senedir asfalt döktünüz mü? Geçen dönem yetki aldınız. Parasını yatırdık dediniz ama ortada hiçbir şey yok" diye konuştu.

Mercan'ın iddialarına ise Başak Yardımcısı Hüseyin Yaşar Öz cevap verdi. Öz, "10 bin ton asfalt döktük. 5 bin tonda yama yaptık" dedi. Öz, Başkan Uslu'dan Göl mahallesinin asfaltlama çalımlarının öne alınmasını istedi.

MHP'li Mercan bu istem üzerine "Göl mahallesinde oyunuz mu düştü diye soru" yöneltti.

Başkan Uslu Mercan'ın bu sözlerine "Biz üç dönemdir Göl mahallesinden birinci parti çıkıyoruz" cevabını verdi.

KURTKÖY DÜĞÜN SALONU VE MESİRE ALANINI İKİ KEZ İHALE ETTİK AMA ALAN OLMADI

Başkan Uslu, MHP'li Mercan'ın  yatırım yapmağı şeklindeki eleştirisine, "Yatırımcı getirin o zaman. Kurtköy Düğün Salonu ve oradaki mesire alanını 2 kez ihale ettik giren olmadı. Hani yatırımcı. Orası para keser para. Herkes oturduğu yerden para istiyor. Sabah gelmiş birileri para istiyor. Arkasından da Yazaki'den de personel müdürü geldi. Başkanım 300 tane bayan personele ihtiyacım var dedi.

MERCAN, ÖNCE SOĞUCAK YAYLASINA YATIRIM YAPILMASINI İSTEDİ

Mercan, Başkan Uslu'ya "Yatırımcı istiyorsak, Sapanca'ya bir katma değer katalım istiyorsak. Önce Soğucak Yaylasının altyapısını yapalım o zaman. Elektriğini taşıyın yolunu yapın, Samanlı dağlarında yayla vasfı kazanmış bir çok alan var. Burası niye değil. Burasını turizme açalım" dedi.

Başkan Uslu ise Mercan'a, "Orası halk dilinde yayla. İmar planlarında yayla değil ki orman içerisinde alan. Yayla vasfı kazandırılamaz. Koruma ormanı.  Orada nasıl yatırım yapacaksın. Çarşının içende adama yatırıma gel diyoruz gelmiyor. Söylem çok kolay. Biz orada yaparken de herkes gelip alacaktı. İki sene oldu gelen giden yok" cevabını verdi.

MERCAN'LA USLU'NUN KIRKPINAR SAHİL YOLU TARTIŞMASI

Başkan Uslu, Uzunkum sahil yolunun çok talep gördüğünü ve mutlu olduğunu söyledi. MHP'li Mercan ise Başkan Uslu'lunun bu söylemine "Madem böyle bir ihtiyaç vardı niye yapmak için bu kadar beklediniz" dedi. Bunun Üzerine Uslu, "Biz daha önce Kırkpınar'dan yol yapacaktık siz engellediniz. Mahkemelere verdiniz" cevabını verdi.

USLU, GAZETECİ NECDET BAŞOĞLU'NUN O YAZISINDAN SONRAKİ SÜRECİ ANLATTI

Başkan Uslu hakkındaki o yazı ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Sayın gazeteci yazmış ben 7.5 milyon ceza yemişim. Aradım bu bilgileri nereden alıyorsun diye sordum. 7.5 milyon ne kadar biliyor musun sen 7.5 trilyon dedim. Öyle bir şeyin olmadığını söyledim. Efendim Başbakanımız bana dosyadan sebep valinin önünde bozuk atmış. Birisi bir şeyler anlatmış adamda yazmış. Aradım adamı niye bunları yazıyorsun nereden alıyorsun bu bilgileri diye sordum. Abi kusura bakma. Kusura bakma değil. Bana sor ben sana doğrusunu anlatayım"