TAVUKTAN YAVRU ÖRDEKLERE ANNE ŞEVKATİ

YAŞAM

TAVUKTAN YAVRU ÖRDEKLERE ANNE ŞEVKATİ

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde kurulu Doğapark'ta, kuluçka döneminde altına ördek yumurtaları konulan tavuk, dünyaya gelen ördek yavrularına annelik yapıyor.

Ördek yavruların iç güdüsel su tutkusu yüzünden anne tavuk da onların peşinden suya girmek zorunda kalıyor.

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde kurulu bulunan, her yıl yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla Uluslararası Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi'nin de gerçekleştirildiği işadamı Ahmet Şahin'e ait Doğapark'ta, Serdar Çelik adlı görevli, kuluçka döneminde tavuğun altına ördek yumurtalarını koydu. Tavuk, bir süre sonra kabukları kırıp dünyaya gelen minik ördekleri kendi yavrusu gibi benimsedi.

SUYA GİRMEKTEN ÜRKTÜ

Yavrular 10 günlük olduğunda, anne tavuk, annelik yaptığı ördek yavrularını gezintiye çıkarmaya başladı. Yavru ördekler yanından geçtikleri, içinde nilüfer yapraklarının da bulunduğu küçük süs havuzunu görünce içgüdüsel olarak peşpeşe suya atladı. Yavruların arkasından bakan tavuk, birkaç kez yaklaştığı suya girmekten ürktü. Annelik içgüdüsüyle hareket eden tavuk, sonunda nilüfer yapraklarının bol olduğu tarafa gidip suya girdi. Yüzemediği için yaprakların üzerinde yarıya kadar suya gömülmüş halde ördek yavrularının yanına gitti.

Yavru ördekler tavukla birlikte bir süre sonra dışarı çıkmalarına rağmen, suyun tadını aldıkları için tekrar tekrar süs havuzuna daldı. Bazıları dibe de dalıp çıkan ördek yavrularını oradaki çalışanlar büyük bir keyifle izlemeye başladı.

ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI

Doğapark görevlilerinden Serdar Çelik, "Yavru ördekler suya ilk girişlerinde tavuk annelik içgüdüsüyle ortalığı birbirine kattı. İkincisinde yine telaşlandı ve o da suya girdi. Tavuk da suya girdikten sonra ilginç bir şekilde yavru ördekleri taklit ederek kuralanmaya çalışıyor" dedi.