SAPANCA’DA OTİZM FARKINDALIK ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

GÜNCEL

SAPANCA’DA OTİZM FARKINDALIK ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği ile Doğa Otizm Gençlik ve Spor Kulübü tarafından “Otizm Farkındalık ve Sosyal Entegrasyon” şenliği düzenledi.

Kırkpınar futbol sahasında düzenlenen şenliğe Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Arıcı, dernek yöneticileri, dernek bünyesindeki otizmli çocuklar, ilçedeki ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Futbol sağası içerisine kurulan oyun parkında doyasıya eğlenen çocuklar, daha sonra kendileri için düzenlenen konseri dinledi. Şenliğe katılan Sapanca Kaymakamı Osman Sarı ise otizmli çocuklarla masa tenisi oynadı, yüzlerini boyadı.

Dernek bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği (KODDER) Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Baykam, "Biz bu derneği çocuklarımız amacı ile kurduk, benimde otizmli bir çocuğum var. Biz bir aile derneğiyiz. Burada çocuklarımızı ilköğretim çağındaki çocuklar ile kaynaştırmaya çalışıyoruz. Kırkpınar halkı tüm çocuklarımızı bağrına bastı. Çocuklarımız burada çok mutlu ve mesut. Tüm Kırkpınar bir otizm köyü gibi. Göl kenarında bisiklete biniyor, kafelerde oturabiliyorlar. Bilindiği gibi otizmli çocuklarsa içe dönüklük vardır. Biz bunları burada aştık. Otizmli çocuklar sporla çok önemli noktalara geliyorlar. Bizde sporu bir araç olarak kullanıyoruz. Derneğimizin de ana faaliyeti spor. Benim oğlum şuan 17 yaşında, 12 yaşından beri spor yaparak otizmi aştı sayılır. Çünkü 14 yaşında Türkiye yüzme şampiyonu oldu. Masa tenisinden şampiyonlukları var.  Geçen yıl Türkiye birincisi oldu. Bu seneki Marmara Bölge Şampiyonasında da birinci oldu. Milli takım kampına davet edildi, inşallah önümüzdeki yıl ülkemizi temsil edecek. Otizm bir engel değil, bir hastalıkta değil sadece bir farklılık" dedi.

Çalışmaları spor ağırlıklı olarak gerçekleştirdiklerini belirten KODDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğa Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Seyit Ali Sarı ise, "Kulübümüzde otizmli bireyler ile spor ağarlıklı çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar çocukların sosyal gelişimlerini ve becerilerini arttırmak amacı ile yapılıyor. Binamızda ağırlıklı spor eğitimi, sosyal yaşam becerileri ve bunun yanında özel eğitim çalışmaları yapmaktayız. Burada iki adet spor salonumuz ve özel eğitim odalarımız bulunmaktadır. 4 yaşından 35 yaşına kadar çalıştığımız öğrencilerimiz bulunmaktadır. Dernek bünyesinde 30'a yakın otizmli ferdi olan ailemiz, 15 öğrencimiz var. Çalışmalarımızı Kırkpınar halkı ile birlikte yürütüyoruz. Ağırlıklı olarak çalışmalarımızı halkın içerisinde yapıyoruz. Fitness parkları, yürüyüş yolları, göl kenarı ve orman bizim öncelikli çalışma bölgelerimiz" diye konuştu.