UZMAN DİYETİSYEN’DEN YAZ ÖNCESİ ''5 ADIMDA 5 KİLO'' DİYETİ

GÜNCEL

UZMAN DİYETİSYEN’DEN YAZ ÖNCESİ “5 ADIMDA 5 KİLO” DİYETİ

NG Güral Sapanca Wellness & Convention Uzman Diyetisyeni Ali Dereli, yaza girmeden 5 adımda nasıl kilo verileceğini açıkladı.

Yaz öncesi diyet aylarının başladığını belirten Dereli, "Geleneksel 3 aylık diyet maratonu başladı. Her yıl Nisan, Mayıs, Haziran aylarında başlayan diyet ayları, 3 aylık yaz dönemine hazırlık için, özellikle hanımlar için çok önemli. Yaza girmeden hemen önce, kendinize iyi anlaşacağınız bir diyetisyen bulup, beslenmenizi düzenlemesini isteyebilirsiniz 5 kilo vermek için gerekli 5 adımı bir diyetisyen ile beraber yapmanız, kilo vermenizi kolaylaştıracaktır" dedi.

Dereli, başarılı bir diyet için ilk koşulun bulunabildiği kadar su içmek olduğuna dikkat çekti. Dereli, "Kilonuzu 30 ile çarpın, bu işlemi yaptıktan sonra çıkan sonuç ml cinsinden içeceğiniz su miktarıdır. Örneğin 74 kg olan bir insanı düşünürsek içilmesi gereken su miktarı 2220 ml yani yaklaşık 2.2 litredir. Yapacağımız ilk iş bulduğumuz  miktar kadar su içmek olmalıdır. Yeteri kadar su içmek vücudumuzu temizlemeye yarayacaktır. Temizlenen vücut ile birlikte metabolizmamız daha hızlı çalışacaktır. Bununla birlikte kilo vermek için yaptığımız her harekete vücudumuz daha doğru tepki verecektir. Çabalarınızın karşılığını almak için yapacağımız ilk iş bu olmalıdır" diye konuştu.

Kahvaltıda alınması gereken besinlerin önemine de değinen Dereli, "Diyetimizin ikinci maddesi; Müsli, Yoğurt, Yeşil elma, Tarçın ile birlikte güzel bir kahvaltı yapın. 4-5 yemek kaşığı müsliyi, su bardağının 4'te 3'ü kadar yoğurt ile karıştırdıktan sonra, üzerine yarım yeşil elmayı rendeleyip bir tatlı kaşığı tarçın serperek sağlıklı bir kahvaltı ile güne başlayın. Müsli doyuruculuğu, yoğurt kalsiyumu, tarçın kan şekeri düzenleyiciliği ile kilo vermenize yardımcı olacaktır" dedi.

Dereli, uygulanması gereken diyetin diğer koşullarını ise şöyle sıraladı:

"3 ana öğününüzün aralarını sağlıklı atıştırmalıklar ile doldurmanız diyetimizin üçüncü koşulu. Kahvaltınızı yaptıktan sonra her iki saatte bir beslenmeye özen gösteriniz. öğle yemeği ile akşam yemeğiniz arasında da bir veya iki kere bu atıştırmalıkların yarımına başvurunuz. Kan şekerinizin dengelenmesi, bir sonraki öğüne çok aç oturmamanız ve en önemlisi besinlerin termik etkisi ile metabolizma hızlanmasına yardımcı olacaktır.

Diyetimizin dördüncü maddesi olarak Maydanoz ve yeşil çay ile tanışmanızı öneriyorum. Vücudunuzdaki bulunan ödemin atılabilmesi ve vücudunuzun rahatlayabilmesi için maydanoz bir numaralı ödem söktürücülerden biridir. Suyunu falan içmeniz gerekmez kendisini yemeniz daha faydalıdır. Maydanoza ek olarak yeşil çayda iyi bir ödem gidericidir. Bütün bunların yanı sıra yeşil çayın zayıflamanız üzerine etkileri olabileceği araştırılmaktadır. İçeriğindeki kateşin adı verilen güçlü antioksidanın zayıflamanıza yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Son olarak ise yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. Havaların güzelleşmesi ile birlikte tamda sokağa çıkma zamanı. Ara öğünlerinizden hemen sonra veya akşam yemeğinizden 45 dakika sonra minimum yarım saat çıkıp, etrafta spor ayakkabılarınız ile birlikte bir tur atın"

Diyetin 5 adımınında başaralı bir şekilde uygulandığında sonuçların inanılmaz olacağını da belirten Dereli, "Bu 5 adımı sadece bir hafta deneyin, sonunda gözlerinize inanamayacaksınız. Özel bir isteğim var bütün bunlara ek olarak. Mümkün olduğunca tuz'dan uzak durun hatta hiç kullanmayın. Kilo kaybetmenin o inanılmaz mutluluğunu bir hafta sonra sizde yaşayacaksınız" diye konuştu.