İZMİT - ADAPAZARI ARASI 1.5 AY SÜRE İLE GECELERİ KAPALI KALACAK

GÜNCEL

İZMİT - ADAPAZARI ARASI 1.5 AY SÜRE İLE GECELERİ KAPALI KALACAK

TEM yolunun İzmit Doğu Kavşağı ile Adapazarı Kavşağı arasında yol bakım onarım ve asfalt yenileme çalışmaları nedeniyle 2 Mayıs ile 15 Temmuz tarihleri arasında geceleri ulaşıma kapanacak.

Bu güzergahta hafta araları 21.00 ile 07.00 arasında trafik D-100'e yönlendirilecek. Cumartesi ve pazar günleri ise trafik yoğunluğu dikkate alınarak daha değişik saat uygulaması yapılacak.

Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nün TEM'de yapılacak çalışmayla ilgili valiliğe bilgilendirme yazısı gönderdiği belirtildi.

Bu açıklamaya göre Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluğundaki TEM otoyolunun İzmit Doğu Kavşağı ile Adapazarı Kavşağı arasındaki kesimde yol üst yapısının yenilenmesi için asfaltlama çalışmaları yapılacak.

Çalışmalar 2 Mayıs'ta başlayıp 15 Temmuz'da sona erecek. Çalışmalar 2 Mayıs tarihinden itibaren Kuzey Yol'da başlayacak, hafta içi her gün Pazartesi-Cuma saat 21.00-07.00 arasında yapılacak.

Bunun dışında Cumartesi akşamı saat 21:00'de kapatılan yol pazar sabahı saat 11.00'de açılacak. Ayrıca trafik yoğunluğu düşünülerek yol pazar geceleri ise 24.00'de trafiğe kapatılarak pazartesi sabahı saat 07.00'de açılacak.

Bu çalışmalar sırasında geçici trafik işaretlemelerinin yapılacağı ve TEM'in kapalı olduğu saatlerde trafiğin D- 100'e yönlendirileceği, gerekli emniyet önlemlerinin de alınacağını belirtildi.