SAPANCA İÇİN ÖZEL HÜKÜMLER BELİRLENİYOR

GÜNCEL

SAPANCA İÇİN ÖZEL HÜKÜMLER BELİRLENİYOR

Sapanca Gölü’nün daha etkin korunabilmesi ve sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere ulaştırılabilmesi amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çatısı altında başlatılan ‘Özel Hüküm Belirleme’ çalışmaları sürüyor.

SASKİ ve İSU'nun uzman kadrolarından oluşan bir ekip, SASKİ'nin ev sahipliğinde, Göl İçme suyu Tesisleri'nde bir araya geldiler. Gerçekleştirilen toplantıda, Sapanca Gölü'nde bugüne kadar gerçekleştirilmiş olan akademik çalışmalar masaya yatırıldı. Eldeki verilerin değerlendirildiği toplantıda, Sapanca Gölü'nün en etkin şekilde korunması ve kullanılabilmesi için tüm bilgiler titizlikle değerlendirildi. Kısa bir süre sonra tekrar bir araya gelecek olan ekip, hazırlanan ortak bilgi raporunu Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na teslim edecek.

Özel hükümler, içme suyu elde edilen havzalarda o havzaya özgü uygulanması gereken kuralların bütünü olarak ifade ediliyor. Havzada yapılacak imar faaliyetleri ve bu konuda uygulanacak hükümler, havzadaki tarımsal faaliyetler ve bu faaliyetlerde dikkat edilecek hususlar, içme suyu elde edilen göl ya da barajda yapılacak ve yapılamayacak faaliyetler gibi tüm detaylar belirlenerek, özel hükümlerde yer alacak.