TURAN FORTACI’DA MODAYA UYDU YENİ BİR ADAY ADAYIMIZ OLDU

SİYASET

TURAN FORTACI’DA MODAYA UYDU YENİ BİR ADAY ADAYIMIZ OLDU

Sapanca’da 2014 yerel seçimleri öncesi sabırsız (aday) adaylarının ortaya çıkması devam ediyor. Önce Niyazi Bağdat, Sonra Hüseyin Mercan derken şimdi de bir iddiaya göre Turan Fortacı adaylığını açıkladı.

2014 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler öncesi Sapanca'da (aday) adaylıklarını açıklayanların ardı arkası kesilmiyor. Seçimlere bir yıl kala başlayan adaylık açıklamaları bir iddiaya göre bugünde devam etti. (Aday) Adaylığını açıklayanlar arasına CHP İlçe Başkanı Turan Fortacı'da katıldı. Bu iddianın doğru olduğunu düşünerek bir değerlendirme yapmak istiyoruz.

İddialara göre Fortacı'nın bu tavrının iki sebebi olabilir. İlk sebep, bu tavrı bütün çabalarına rağmen İl yönetiminden bu güne kadar adaylık için bir garanti alamaması, diğer bir sebep ise yine İl yönetimine bu isteğinden vazgeçmeyeceğini göstermek istemesi. Ancak biz her iki sebepte de bu açıklamanın çok erken yapıldığını düşünüyoruz.

Hatırlayacağınız gibi İl Başkanı Ecevit Keleş daha önce Sapanca.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Sapanca'da ki adaylarımız bomba etkisi yaratacak" ifadelerini kullanmıştı. O haberimizi hazırlarken konuştuğumuz Keleş, tüm ısrarlara rağmen aday isimlerini ise açıklamadı ancak şu ifadeleri kullandı: "Sapanca benim memleketim ve burada seçimleri kesinlikle almak istiyorum" o gün yaptığımız bu görüşmede bir ayrıntı vardı ki hepsinden önemliydi. Keleş'in bu açıklamaları bizde parti içersinden veya sağ görüşlü, sol görüşlü olduğuna bakılmaksızın parti tabanının kabul edeceği dışarıdan getirilecek bir aday ile seçimi kesin kazanmak istediği düşüncesini yarattı. Diğer yandan bu düşünceler ile oluşan portreye baktığımızda ise aklımıza birkaç isim geldi. Bu isimleri de ilerleyen süreçte sizlerle paylaşacağız.

Gerek Keleş'in açıklamaları gerekse partide oluşan hava CHP Sapanca'da Fortacı'nın yanına adaylık için daha çok ismin geleceğini gösteriyor. Her ne kadar partide aday seçimle belirlenecek olsa da Başkan Keleş'in bu süreçte etkin bir rol oynayacağı kesin.

MAYIS AYI SONUNA KADAR İSTİFA ETMESİ GEREKİYOR AMA ?

Turhan Fortacı'nın CHP'nin iç tüzüğü gereği Mayıs ayı sonuna kadar istifa etmesi gerekiyor. Peki bu o kadar kolay mı? Bizce değil. Çünkü Fortacı'nın istifa etmesi durumunda ilçe yönetimi düşecek ve büyük bir ihtimalle Keleş Başkanlığındaki İl yönetimi Sapanca'ya yeni atamalar yapacak. Peki ya sonra? Şu an ilçe yönetiminde olup Belediye Meclis üyesi adayı olmak isteyen isimler Fortacı'ya destek verecek mi? Peki ya parti yönetimindeki tüm yetkisini kaybeden Fortacı aday olabilecek mi? İşte tüm bu soruların cevaplarını süreç gösterecek.  Bu konuda biz öncelikle Turan Fortacı'ya girmiş olduğu bu zorlu yolda başarılar diliyoruz. Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere yorumumuz ise erken yapılmış bir hamle.