SAPANCA’DA BİR GÜNDE 2 KAPKAÇ OLAYI

YAŞAM

SAPANCA’DA BİR GÜNDE 2 KAPKAÇ OLAYI

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bir günde 2 kapkaç olayı meydana geldi. Olaylarda kapkaççının saldırısına uğrayan bir kadın yaralandı.

Olay, Çayiçi mahallesi, TOKİ konutları arkasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Karayolları lojmanlarında oturan Emine U (42) ikinci kattaki evine merdivenlerden çıktığı sırada kendisini aracıyla takip eden Barış T. (25) nin saldırısına uğradı. Saldırgan Barış T., E.U'nun çantasını alıp kaçmak istedi ancak talihsiz kadın çantasını bırakmadı ve merdivenlerden yuvarlandı. Emine U'nun merdivenlerden yuvarlandığını gören Barış T. çantayı da olay yerinde bırakarak kaçtı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri ve ambulans sevk edildi. Yaralı kadın ambulansla Sapanca İlçe Hastanesine kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan E.U daha sonra Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım hastanesine sevk edildi. Talihsiz kadının verdiği bilgilerden yola çıkan Sapanca Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırgan şahsın roman mahallesinde oturan Barış T. odluğunu belirledi. Bunun üzerine aralarında Emniyet Müdürü Erdem Mali'nin de bulunduğu polis ekipleri Roman mahallesine operasyon yaptı. Yapılan operasyonda Barış T. ikametinde yakalayarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Barış T. tutuklanarak Ferizli L Tipi Ceza evine gönderildi.

Diğer bir kapkaç olayı ise Sapanca Sürücü Kursu merdivenlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sürücü kursunda çalışan Pelin B(24)'nin işyerine çıktığı sırada arkasından yaklaşan Emre A.(22) cüzdanını çalmak istedi. Kısa bir arbededen sonra Emre A. cüzdanı da alarak olay yerinden kaçtı. P.B'nin olayı polise bildirmesi üzerine harekete geçen Sapanca Emniyet Müdürlüğü ekipleri şahsın eşkâlinden kimliğini belirledi. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu Emre A. çaldığı cüdanla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Polis merkezindeki işlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlı çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

İlçede yaşanan kapkaç olayları sonrası açıklama yayınlayan Sapanca Emniyet Müdürlüğü ise buna benzer olayların tekrar yaşanmaması için vatandaşlardan çanta ve cüzdanlarını daha dikkatli taşımalarını, şüphelendikleri şahısları 155 polis hattını arayarak bildirmelerini istedi.