KUGLOBALAİD ÖĞRENCİ YARDIM KURULUŞU ÖĞRENCİLERİ SAPANCA’DAN GEÇTİ

SPOR

KUGLOBALAİD ÖĞRENCİ YARDIM KURULUŞU ÖĞRENCİLERİ SAPANCA’DAN GEÇTİ

KUGlobalAid öğrenci yardım kuruluşundan sekiz öğrenci, Erzincan'daki kadın girişimcileri destekleme projelerine dikkat çekmek için bisikletle İstanbul'dan Erzincan'a gidecek öğrenciler Sapanca’ya da uğradı.

Gönüllü öğrencileri bir araya getirerek, yurtiçinde ve yurtdışında mikro-finans projeleri üzerine çalışan Koç Üniversitesi "KUGlobalAid" öğrenci yardım kuruluşu,Erzincan'daki kadın girişimcileri destekleme projelerine dikkat çekmek için proje başlattı. Proje kapsamında, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi öncülüğünde kurulan "KUGlobalAid" üyesi 5'i Türk, 3'ü değişim programı öğrencisi toplam sekiz kişilik grup, 1.049 kilometre pedal çevirerek bisikletleİstanbul'dan Erzincan'a gidecek. İlk üç günlük parkurda öğrencilere Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz da eşlik edecek.

4 Nisan 2013 tarihinde Caddebostan sahilinden hareket edecek olan ekip, 1 4 Nisan Pazar günü akşam saatlerinde Erzincan'a ulaşacak. Erzincan'da ErzincanTicaret ve Sanayi Odası'nın da katkılarıyla öğrenci grubu, kentte yaşayan ve gelir düzeyi düşük kadınları ve KOBİ'leri finansal olarak desteklemeyi ve toplumda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Koç Üniversitesi öğrencileri yolculuk boyunca; Sakarya, Bolu, Çerkeş, Tosya,Merzifon, Erbaa ve Reşadiye'de konakladıktan sonra Erzincan'a ulaşmış olacak.

5 Nisan Cuma Günü Sapanca'ya varacak olan grup Sapanca Anadolu Lisesi ve Sportizm Otizm okullarını da ziyaret edecekler.

Günde ortalama 100 km yol almayı planlayan öğrenciler, ayrıca; Sakarya, Bolu,Merzifon, Tosya ve Erzincan duraklarında gençlerin farkındalık, kadın hakları, kadın girişimciliğinin önemi ve sosyo-ekonomik eşitlik konularında neler yapabileceğiyle ilgili sunumlar gerçekleştirecek. Yolculukları için şimdiden yoğun bir şekilde çalışan ekip, hikâyelerini aynı zamanda weeproject.tumblr.com sayfasında Türkçe ve İngilizce olarak paylaşacak.

10 gün sürecek olan bisiklet turuyla öğrenciler, Erzincan'a vardıklarında burada gerçekleştirilecek kadın girişimcilerin yer alacağı mikro-finans projesine katılacak. Öğrenci grubu, bu çalışmanın yanı sıra küçük işletme sahibi 25 kişiye de eğitimler verecek.

Koç Üniversitesi hukuk fakültesi öğrencisi ve proje koordinatörü Hülya Zeynep Hatip ise, "Gerçek şu ki bu eşitsizliklerin hala var olmasının nedeni bazı insanların sosyo-ekonomik durumlarını iyileştirme şansı bulamamalarıdır. Biz Erzincan'da bu noktada ihtiyacı olan kadınları finansal olarak destekliyor, toplumun geri kalanında da farkındalık yaratmaya çalışıyoruz." dedi.