CHP’DEN SAKARYA KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİ’NE ZİYARET

SİYASET

CHP’DEN SAKARYA KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİ’NE ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Yönetimi, Sakarya Kafkas Kültür Derneği’ne ziyarette bulundu.

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş,İl Kadın Koları Başkanı Füsun Çetin, İl Yönetiminden Ahmet Kadıoğlu, Nazmi Seviç, Zeynal Atalay, Hayriye Atabey Okyay, Azize Çeroğlu ve Adapazarı Eski İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş, Sakarya Kafkas Kültür Derneği'ni ziyaret etti. CHP'li heyeti, Sakarya Kafkas Kültür Derneği Başkanı Orhan Sarı ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

SAKARYA TÜRKİYE'YE ÖRNEK

Sakarya'nın kültür ortamının Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini belirten İl Başkanı Ecevit Keleş," Sakarya'da birçok etnik kökenden vatandaşımız tek çatı altında toplanmış ve birbirlerinin kültürüne, yaşantısına saygı içerisinde yaşantısını sürdürmektedirler. Sakarya bu noktada Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor. Bugün bu yapıyı bozmaya, halkımızın birliğinin çeşitli söylemlerle yıpratılmaya çalışıldığını çok net bir şekilde görebiliyoruz. Kişileri dini inancı, etnik kökeni, konuştuğu diline göre ayrıştırmaya, ötelemeye çalışmak birliğimizi, ülke bütünlüğümüzü yok etme aşamasına getirir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak eşit yurttaşlık temelinde Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her vatandaşımızın aynı değerde olduğunu söylüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece bu vatanı bölmek isteyenler, halkımızın birliğini parçalamak isteyenler her defasında pişman olacaklardır."sözlerini ifade etti.

KÜLTÜRLERE DESTEK

Ziyaretten memnun kaldıklarını belirten Sakarya Kafkas Kültür Derneği Başkanı Orhan Sarı," Kültürlerin yaşatılması ülkenin renkleriyle bir bütün olarak bir arada kalmasının temelidir. Bizler de Sakarya Kafkas Kültür Derneği olarak kültürümüzü yaşatma çabasındayız. Bugün baktığımızda bütün çabalarımıza rağmen asimile olmaya devam ediyoruz. Kültürlerin kaybolmaması farklı kültürlerdeki insanlarımızın asimile olmaması ancak devletin farklı kültürlere vereceği güçlü desteklerle mümkün olacaktır. Bu ülkede bütün insanların kültürlerini yaşatma gibi doğan hakları vardır. Devletimizden bu desteği Türkiye'mizde daha mutlu insanların yaşamı adına bekliyoruz. CHP'nin de bu tür taleplerimizin takipçisi olmasını istiyoruz."dedi.