MİDİBÜSÜN ŞOFÖRÜ KAMERALAR TARAFINDAN KAYDEDİLEN KAZAYI ANLATTI

YAŞAM

MİDİBÜSÜN ŞOFÖRÜ KAMERALAR TARAFINDAN KAYDEDİLEN KAZAYI ANLATTI

Midibüsün şoförü, Sapanca’da meydana gelen ve midibüs içerinde bulunan kameralar tarafından saniye saniye kaydedilen kazayı anlatı.

İki kişinin yaralandığı kazanın nasıl yaşandığı hakkında bilgiler veren şoför Muhammet Mustafa Genç, "Sıram gelince Sapanca Yanık köyünden hareket ettim. Yolcuları alarak Adapazarı istikametine gidiyordum. Sapanca Köprübaşı ve emniyet durağından yolcu aldım. Biraz ilerledikten sonra iki çocuğun bir çocuğu kovaladığını gördüm. Hızımı biraz yavaşlattım. Ancak çocuklardan biri park halindeki kamyonetin önünden önüme fırladı. Hemen frene bastım ve durdum. Ama çocuğa hafifte olsa vurdum. Çocuk yere düştü. Otobüsünde camı kırıldı. Hemen 112 ambulansı arayarak yardım istedim. Diğer çocuklar olay yerinden hemen uzaklaştı. Onları göremedim. Ancak kaza sırasında şans eseri Sapanca Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri hemen karşımdaydı. Kaza anını gördüler. Durduktan sonra aracın içinde bir yaralı olduğunu daha öğrendim. Sanırım dizinden hafif bir yara almış" dedi.

Bilindiği gibi Sapanca'da dün meydana gelen ve midibüste bulunan kameralar tarafından saniye saniye kaydedilen kaza'da Yanık köyünden aldığı yolcuları Adapazarı'na götürmek üzere yola çıkan Muhammet Mustafa Genç idaresindeki 54 SH 588 plakalı midibüs yol kenarında arkadaşları ile koşan ve kontrolsüz olarak yola çıkan Ömer Halil'e (17) çarpmış. Kaza sırasında yaya Ömer Halil ile midibüsün en arka koltuğunda otururken fırlayarak düşen Nihan Serhoş isimli kadın yaralanmıştı.