YOLDAN KARŞIYA GEÇMEK İSTEYEN KADIN FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

YAŞAM

YOLDAN KARŞIYA GEÇMEK İSTEYEN KADIN FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

Kocaeli'nin Kartepe ilçesine bağlı Uzunçiftlik - Sapanca yolunda karşıdan karşıya geçmek isteyen bir kadın, kendisine bir aracın çarpması sonucu feci şekilde can verdi.

Kadına çarpan aracın olay yerinden kaçtığı iddia edilirken, üzerinden kimlik çıkmayan kadının kimliğini belirlemek için mahalle halkı seferber oldu.

Alınan bilgiye göre, Sapanca yolu Sarımeşe kavşağında karşıdan karşıya geçmek isteyen bir kadın plakası alınamayan ve sürücüsü henüz belirlenemeyen bir aracın altında kaldı. İddiaya göre kadına çarptıktan sonra ardına bile bakmadan kaçan aracı fark eden ve karşı yönden gelen Mustafa Okutan idaresindeki 41 DK 261 plakalı otomobil de bu araca çarpmamak için direksiyonu kırınca yol kenarındaki kaldırım taşlarına çarptı. Kazada araç sürücüsü yaralanmazken yanındaki bir kişi hafif yaralandı.

Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, üzerinden kimlik çıkmayan ve 40-50 yaşlarında olduğu tahmin edilen kadının olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Kaldırıma çarpan araç sürücüsü ve yanındaki kişi, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, ölen kadının kimliğini belirlemek için yoğun çaba sarf etti. Olay yerine yakın bir bölgede ikamet ettiği tahmin edilen ve üzerinde ev kıyafetleri bulunan kadının kimliğinin belirlenmesi için bölgedeki vatandaşlar da polis ekiplerine yardımcı oldu.

Olay yerinde toplanan vatandaşlar ve Konak Mahallesi Muhtarı da ölen kadının kimliğini tespit edemeyince cenazesi, işlemlerinin ardından otopsi yapılmak üzere Asri Mezarlık Morgu'na kaldırıldı. Kazaya karışan diğer aracın da çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından kapanan yol, yeniden trafiğe açıldı. Konak Mahalle Muhtarı Salim Genççiftçi, halen çalışmaların devam ettiği Sapanca yolunun tehlike saçtığını ve bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirterek, "Yol çok kalabalık ve sürekli kaza oluyor. Çalışmaların bir an önce bitirilmesi gerekiyor" dedi. Çevredeki vatandaşlar ise bölgeye üst geçit yapılması gerektiğini belirttiler.