CHP İL BAŞKANI ECEVİT KELEŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI HAKKINDA KOUŞTU

SİYASET

CHP İL BAŞKANI ECEVİT KELEŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI HAKKINDA KOUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Ecevit Keleş, Kentsel Dönüşüm uygulamalarıyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

"Ülkemizde ve ilimizde Kentsel Dönüşüm adı altında rant planları hayata geçirilmektedir. Bugün Sakarya'da uygulanmaya çalışılan Kentsel Dönüşüm, her yerde vatandaşlarımızın ayaklanmasıyla  özdeşleşmiştir. Bunun başlıca nedeni, yapılan planların vatandaşın katiyen düşünülmemesinden kaynaklanmaktadır. Sapanca'da olan eylemler, yarın Hendek'te, Erenler'de, Adapazarı'nda, Ferizli'de de yaşanacaktır. Vatandaşlarımız boşuna sokaklara çıkmıyor. Hakkı gasp ediliyor. Hayatı gasp ediliyor. Geleceği gasp ediliyor. Kentsel Dönüşüme değil rant dönüşümüne karşıyız, halkımızın hakkının gasp edilmesine, hayatının gasp edilmesine, geleceğinin gasp edilmesine karşıyız."

"Mevcut yasal ve kurumsal alt yapı, çağdaş ve afet güvenli yerleşimlere dönüşüm ve yenileme için yeterli değildir. Ancak, görüldüğü gibi AKP'nin "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü" yasası da bekleneni veremeyecektir. Çünkü, bu yasa, günümüz dünyasının katılımcılık ve barınma hakkı anlayışını ve uygulamalarını görmezden gelmektedir. Yasa çok sayıda hukuksal zafiyetler içermektedir. Yasada insan haklarına, mülkiyet haklarına ve Anayasa'ya aykırılıklar bulunmaktadır."