AK PARTİ SAPANCA İLÇE BAŞKANI BOSTANCI: 'BU HABERLER KASITLI OLARAK YAPILIYOR'

SİYASET

AK PARTİ SAPANCA İLÇE BAŞKANI BOSTANCI: 'BU HABERLER KASITLI OLARAK YAPILIYOR'

Ak Parti Sapanca İlçe Başkanı Nazmi Bostancı bazı basın kuruluşlarında yer alan “Ak Parti Sapanca İlçe Danışma Meclisi Toplantısının boş olduğu” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bostancı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Danışma Meclisi toplantımızla ilgili bazı basın kuruluşlarında yer alan bilgi ve fotoğraflar gerçeği yansıtmıyor. Hava şartlarının elverişsiz olması sebebiyle soğukta durmak istemeyen protokol konuklarımızdan bazıları Halk Eğitim Merkezi Müdürünün odasında bazıları ise salonda beklemişlerdir. Toplantımız yatsı namazı sonrasında başladı. Henüz Divan olarak biz bile yerimizi almamıştık. Program başlamadan fotoğraf çekilmiş" dedi.

Toplantıya sadece partinin çeşitli kademelerinde görevli yetkililerin davet edildiğini de belirten  Bostancı, "Toplantıya protokol misafirlerimiz haricinde ilçe teşkilatımızın Ana Kademe, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Mahalle ve Köy Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve Muhtarlarımız davetliydi. Üyelerimiz bu toplantıya davetli değildi" diye konuştu.

Başkan Bostancı bu haberin neden yapıldığına bir anlam veremediğini belirtti. Bostancı, "Sapanca İlçe Teşkilatı ile ilgili bir hazım edememezlik mi var yoksa başkaları bazı planların mı peşinde bunu gerçekten anlamak güç. Gerçeği yansıtmayan böyle bir haberin çıkması bizi gerçekten üzmüştür" dedi.

Benzer bir haberin, aynı basın kuruluşu tarafından kısa bir süre öncede yapıldığına dikkat çeken Bostancı, "Benzer bir durum bildiğiniz gibi Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçemizde düzenlediği Kent Orkestrası konserinde de yaşandı. O zaman'da karanlıkta yapılan konser öncesi ışıklar açıkken ve konserden yarım saat önce bir resim çekilip bu haber yapıldı. Bunlar bizi gerçekten üzmektedir. Bu haberlerin neden yapıldığını anlamak gerçekten güç. Sakaryamız için büyük öneme sahip basın kuruluşlarının bazı haberleri yaparken biraz daha araştırmacı olmasını temenni ediyoruz"

Başkan Bostancı açıklamasının devamında ise şu sözlere yer verdi:
"Tekrar söylüyorum bu haberlerin ne amaçla yapıldığını gerçekten anlamak güç, iki seferdir kasıtlı olarak aynı şey yapılıyor. Acaba bu durum ilçe teşkilatımızı zayıf düşürme çabası mıdır. Önümüzde bir seçim var ve Allah nasip ederse teşkilatımızın ne kadar güçlü olduğunu görecekler. Bizim heyecanımıza, başarımıza bu tür yalan haberler engel olamaz. Allahın izni ile seçimden daha da güçlenmiş olarak çıkacağız. Büyükşehir basını tarafından basın kuruluşlarına gönderilen resimlerde ve sapanca.com.tr isimli web sitesinde salonun ne kadar dolu olduğunu merak edenler görebilirler. Toplantının gerçekleştiği gece Sapanca'da 3 tane cenazemiz vardı. Bu cenazeler teşkilatı bağlayan cenazelerdi. Diğer iki cenazenin yanı sıra Meclis Üyemiz Hüseyin Yaşar Öz'ün cenazesi bulunması sebebiyle bazı kadın kolları ve mahalle başkanlarımız mazeret bildirip bu cenazelere katıldılar. Buna rağmen 250 kişilik salonda 200 kişiye yakın misafirimiz vardı. Ben böyle soğuk ve yağışlı bir havada bizleri yalnız bırakmayan teşkilatımızın tüm kademelerindeki görevlilere teşekkür ediyorum"