BAŞKAN ERTUĞ'UN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

GÜNCEL

BAŞKAN ERTUĞ'UN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Ertuğ 10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

"Engelli derneklerinin mücadelesi engelli bireylerin sosyal hayata daha çok katılım sağlamaları için çeşitli kalıcı faydalı projeleri hayata geçirmek olmalı" diyen Ertuğ, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

''Ben de bir engelli kardeşinizim ve gerek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olsun gerekse 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olsun farkındalık kazandırmak amacıyla hemen her sene ilçemize engellilerimiz adına kalıcı ve faydalı hizmetleri sunmaya gayret eden bir dernek başkanıyım.  Unutmayın her insan engelli adayıdır. Bizler hayatın her alanında olmak istiyoruz. 10-16 Mayıs bizim haftamız. Ama bize önyargılarla bakılmasını istemiyoruz. Biz kendi başımıza bir şeyler yapmak ve başarmak istiyoruz. Yollarımız, kaldırımlarımız, toplu taşıma araçlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızın girişleri biz engellilerin rahatça kullanabileceği şekilde olmalı ve tasarlanmalıdır. Sorunları bizzat yaşayanlar çözümleri de bilenlerdir.  Biz sorunları da çözümleri de biliyoruz. Hedefimiz ilçemizde kalıcı faydalı hizmetlere imza atmaktır. 16 Mayıs'ta Allah'ın izniyle bir kalıcı hizmeti daha ilçemize kazandıracağız."

Dernek olarak hayata geçirdikleri projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Ertuğ, "2018-2023 tarihleri arasında yaptığımız kalıcı faydalı hizmetler arasında, engelli asansörlü servis aracı, Sapanca sahilde engelli tuvaleti, akülü araç şarj istasyonları ve geçen sene ilçemize kazandırdığımız engelsiz kafemiz bulunmakta. Zaman zaman sosyal etkinliklerimiz oluyor. Bunun yanında Sapanca Kaymakamlığı ve SODAM'ın destekleri ve usta öğreticilerimiz ile işbirliği yaparak halı dokuma kursu, bilgisayar kursu ve takı kursumuzu hayata geçirdik. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde her ay psikolog deste amacıyla engelli ve ailelerine yönelik seminer şeklinde toplantılar düzenliyoruz. İlerleyen süreçte ise derneğimizin projesi olan Sağlık Bakanlığı'na bağlı her yaştan engelli vatandaşımızın rahatlıkla faydalanabileceği fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, tüm engel gruplarımızın ailelerinin çocukları rahatlıkla bırakabileceği günlük işlerini yapabileceği sosyal tesis projemizi hayata geçirmek için çalışacağız. İlimiz ve ilçemiz bunu hak ediyor. Kalıcı faydalı hizmetler de buluşmak temennisiyle 10-16 Mayıs Engelliler Haftamızın hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum'' dedi.