İLK HALK TOPLANTISININ KONUSU: ''PATİLİ DOSTLAR''

SİYASET

İLK HALK TOPLANTISININ KONUSU: "PATİLİ DOSTLAR"

Sapanca Belediyesi'nde, halk meclis toplantısı sokak hayvanları gündemi ile gerçekleştirildi.

Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, "Seçim sürecinde her zaman dile getirdiğimiz sokak hayvanları meselemiz vardı. Hem sokak hayvanlarımızın hem de toplumumuzun refah içerisinde yaşayabilmesi için bir seferberlik başlatacağımızı söylemiştik. Aslında bugün o seferberliğin ilk toplantısıdır. Barınağımızı daha şeffaf bir barınak yapalım. Gerekirse kamera sistemi koyalım ve canlı yayında izlenebilsin. Gönüllü bağımsız denetçilerde böylece barınağı izleme imkanı bulsunlar" dedi.

Soru cevap şeklinde ilerleyen toplantıda yeme, içme sektöründe olan bir işletmeci "Kendi işletmem ve birçok yemek sektöründe olan işletmelerden çok fazla atık yiyecek çıkmaktadır. Gönüllü elçiler ve Üniversitenin de desteği ile bu yiyeceklerin mamaya dönüşmesi konusunda çalışma başlatılmasını istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Toplantı, gönüllü olmak isteyenlerin iletişim bilgilerinin alınmasıyla son buldu ve yakın tarihle toplantının tekrar yapılması kararı alındı.