ARTE ARAMA KURTARMA'DAN SOĞUCAK'TA TATBİKAT

GÜNCEL

ARTE ARAMA KURTARMA'DAN SOĞUCAK'TA TATBİKAT

İnsani Yardım, Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği (ARTE) 2024 yılı tatbikatları kapsamında, Sapanca Soğucak'ta arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

ARTE arama kurtarma ekibi, 2024 yılı tatbikatları kapsamında Sapanca Soğucak Yaylası, Soğucak Mağarası ve Soğucak Şelalesi mevkilerinde doğada arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Senaryo gereği kuvvetli yağışlar ve sonrasında bastıran sisin ardından kendilerine ulaşılamayan ve 112 Acil Çağrı Merkezine kayıp ihbarı yapılan 8 kişinin arama ve kurtarma çalışmaları yapıldı.

3 ayrı sektörde 25 personel ve 1 K9 arama kurtarma köpeği ile gerçekleşen tatbikatta kayıplar başarıya bulunarak sağlık ekiplerine telsim edildi.

ARTE Başkanı Gürcan Salihoğlu tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, "Yaşadığımız coğrafya afete dönüşebilecek birçok doğa olayının gerçekleşebilmesine gebe. Bizler her zaman, bu gerçeği unutmadan, tedbirlerimizi alarak hayatımıza devam edeceğiz. Arama ve kurtarma ekibimiz de bunun farkında olarak, yalnızca kentsel arama kurtarmada değil, her türlü afet ve acil durumlarda en hızlı ve etkin biçimde müdahale edebilecek personellerini düzenli eğitimler ve tatbikatlarla yetiştirmekte. Halkımıza verdiğimiz 'Ne zaman ihtiyaç olursa orada olacağız' sözümüzün arkasında durabilmemiz için, ARTE hep kendini geliştirecek" dedi.