BAŞKAN ŞAHİN: ''BUGÜN SAPANCA İÇİN BİR MİLAT''

GÜNCEL

BAŞKAN ŞAHİN: ''BUGÜN SAPANCA İÇİN BİR MİLAT''

Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, "Bugünün bir milat olduğu bilinmeli. Şimdiye kadar her şeyi yapıp ruhsat istiyorlardı. Artık buna izin vermeyeceğiz. İlçemizi yeni bir yönetim anlayışıyla yöneteceğiz" dedi.

SAVİBU Başkanı Safa Alaçam ve dernek üyeleri, Sapanca Belediye Başkanı seçilen Nihat Arda Şahin'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarete konuşan Başkan Alaçam, "Belediye başkanımıza, yardımcılarına, meclis üyelerimize ve belediye personellerimize çalışmalarında başarılar dileriz. SAVİBU olarak doğasıyla öne çıkan ilçemizin dört bir yanına ekilmek üzere bin adet meyve ağacı fidanı belediyemize hediye ediyoruz. Yerel fidan üreticilerinin katkısıyla bu sayıyı ilk etapta 1500'e çıkartmak istiyoruz. Ağaçlarımız kamusal alanlara ekilerek hem halkımızın hem misafirlerimizin dalından bu tatları tatmalarına vesile olacak. Dernek üyelerimize ait işletmelerdeki toplam çatı sayısına eş değer 2 bin 132 fidan daha ekerek bu sayıyı 3 bin 632'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Sapanca'ya katkı sunan; meselesi, sevdası, derdi Sapanca olan herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

Başkan Şahin ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Şu anda herkesin gözü bizim üzerimizde herkes bungalovlarla alakalı ne yapacağımızı ne edeceğimiz soruyor. Bu bizim için yeni bir konu değil. Bilindiği gibi geçen dönem de belediye meclis üyesiydim. O zamanda plansız ve kontrolsüz bir yapılaşmanın Sapanca'yı felakete sürükleyeceğini defalarca deklere ettik. Gelişimin bir gerçek olduğunu ve gelişimin planlanarak daha sürdürülebilir bir hale gelmesi gerektiğini de defalarca ifade ettik. Artık Sapanca Belediye Başkanı olarak görevimize başladık. Hiç kimseyi işinden etme gibi bir gayemiz, niyetimiz yok. Ama bugünün bir milat olduğu bilinmeli. Bugünden itibaren yeni bir yönetim anlayışıyla ilçemizi yöneteceğiz. Şimdiye kadar her şeyi yapıp ruhsat istiyorlardı. Artık buna izin vermeyeceğiz. İlçemizdeki birçok işletme küçük ve orta ölçekli işletmeler. Burada sermaye güçlerinin olmadığını ben en başından beri biliyorum. Bu çok önemli. Doğruyla yanlışı veya güçlü ile güçsüzü ayırt edebilecek durumdayız. Bu belediye hepimizin belediyesi, halkın belediyesi ve bizlerin arkasındaki en büyük güçte halk. Biz de bu halk için elimizden gelen bütün enerjiyi sarf edeceğiz."

SAVİBU üyeleri Başkan Şahin'in ardından birimleri, Sapanca ve Kurtköy Belediye Garajlarını ziyaret ederek çalışanlara çalışmalarında başarılar diledi.