İŞTE TARİH TARİH SAPANCA YEREL SEÇİMLERİ

SİYASET

İŞTE TARİH TARİH SAPANCA YEREL SEÇİMLERİ

Sapanca'da 1984 yılı itibariyle gerçekleşen yerel seçimlerde alınan sonuçları ve belediye başkanları bilgilerini sizler için derledik.

1984 yılında yüzde 39,70 oy oranıyla Turgut Arapoğlu bağımsız olarak Sapanca Belediye Başkanı seçildi. Arapoğlu, 1989 yerel seçimlerinde koltuğunu yüzde 30,27 oy oranıyla birinci olan SHP adayı Osman Nuri Erdoğan'a devretti. Takvimler 1994 yılını gösterdiğinde ise mevcut Belediye Başkanı Osman Nuri Erdoğan SHP çatısı altında girdiği seçimlerde 3 bin 499 oy alarak yüzde 40.15'lik oy oranıyla yeniden belediye başkanı seçildi ve belediye başkanlığındaki 2. dönemine başladı. 1999 yılında seçimler, Temmuz ayında yaşanacak Marmara Depreminin öncesinde 18 Nisan 1999 yılında gerçekleşti. Fazilet Partisi'nin adayı İbrahim Uslu 2 bin 576 oy, yüzde 27.24'lik oy oranı ile koltuğu Osman Nuri Erdoğan'dan devraldı. Takvimler 2004 yılını gösterdiğinde mevcut başkan İbrahim Uslu oy sayısını 4 bin 927'ye yükselterek 41.17'lik oy oranıyla 2. dönemine seçildi. Uslu seçimlerde bu kez Fazilet Partisi değil AK Parti'nin adayı olarak yarıştı. 2009 yerel seçimleri 29 Mart 2009 tarihinde düzenlendi. Yine büyük bir çekişme ile geçen seçimde AK Parti adayı İbrahim Uslu 5 bin 32 oy, yüzde 29.01'lik oy oranı ile 3. kez Sapanca belediye başkanı oldu. 2014 yılında aday değişikliğine giden AK Parti Sapanca'da yarışa Aydın Yılmazer ile girdi. Yılmazer, 12 bin 474 oy alarak yüzde 49,6'lık oy oranı ile Sapanca'nın yeni belediye başkanı oldu. 2019 yılına gelindiğinde AK Parti belediye başkan adayını bir kez daha değiştirdi. Mevcut Belediye Başkanı Aydın Yılmazer'in yerine AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur ittifakının adayı olarak Özcan Özen belediye başkan adayı gösterildi. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen seçimlerde Özen, 13 bin 842 oy, yüzde 53,52'lik oy oranı ile YSK arşivlerinden ulaşabildiğimiz 1984 sonrası belediye başkanlık seçimlerine göre en yüksek oy oranına ulaşarak Sapanca belediye başkanı seçildi.

2024 YEREL SEÇİMLERİ

2024 yılı yerel seçimleri 31 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek. Seçimlerde AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı mevcut Belediye Başkanı Özcan Özen'in in yerine Recai Çapoğlu ile yarışa girecek. 2019 yerel seçimlerine Millet İttifakı adı altında birlikte giren CHP ve İYİ Parti ise bu kez ayrı adaylarla yarışacak. CHP'de Nihat Arda Şahin, İYİ Parti'de ise Senem Kılıç başkanlık yarışında yer alacak.

Saadet Partisi'nde Avni Çömlekçioğlu, Yeniden Refah Partisi'nde Fatih Bekir, Büyük Birlik Partisi'nde ise Umut Örsel belediye başkanlığı için ter dökecek diğer isimler olacak.

SONUÇLAR ANLIK OLARAK YAYINLANACAK

Seçim günü; sandıkların açılmasının ve Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını kaldırmasının ardından en anlaşılabilir ve detaylı seçim sonuçları mobil ve masaüstü olmak üzere 2 farklı tasarımla okuyucularımızın bilgisine sunulacak.

sapanca.com.tr/secim2024 adresinden ulaşılabilecek olan seçim ekranımızda Sapanca'nın genel belediye başkanlığı ve meclis üyeliği sonuçlarını izleyebileceğiniz gibi mahalle bazlı ve sandık bazlı sonuçlara da ulaşabileceksiniz.

Aday görüntüleme ekranlarında adayın mahallelerden aldığı oyları tek ekranda görebileceğiniz gibi meclis üyeliği ekranında da seçtiğiniz partinin mahallerden aldığı oyları tek ekranda izleyebileceksiniz.

Partilerin meclis üyeliği seçim sonuçlarına göre çıkardığı meclis üyesi sayıları ve seçilen meclis üyelerinin isimleri yine sizlere aktaracağımız bilgiler arasında yer alacak.

31 Mart akşamı seçimin kalbi yine Sapanca.com.tr'de atacak.