SAPANCA'DA ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 109. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

GÜNCEL

SAPANCA'DA ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 109. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü Sapanca'da düzenlenen törenle kutlandı.

Anma programı öncesi Şehit Albay Güner Ekici'nin kabri ziyaret edildi. Okunan duaların ardından Sapanca Hükümet Konağı önündeki programa geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat ve Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Arkan Atatürk büstüne çelenk sundu.

Törene; İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Gökkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, Türkiye Çanakkale ve İstiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği ile Sapanca Gaziler Derneği üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sapanca İlçe Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yunus Tuğ törende yaptığı konuşmada, "Her karış toprağını kutsal kanlarıyla sulayarak, yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan ve bize emanet eden ölümsüz kahramanlar! Sizler, yaptığınız kahramanlıklarla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığına, milletimizin birlik ve beraberliğine yönelecek her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede, sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağımızsınız. Sizden aldığımız güç ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sonsuza kadar yaşatacağız. Sizlerin bıraktığı manevi mirastan ve şanlı tarihten aldığımız güç ve azimle, dün olduğu gibi, bugün ve gelecekte de ulusun bağımsızlığı ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Temiz kanlarınız ile suladığınız ebedi istirahatgahınız olan vatan topraklarında rahat uyuyunuz.  Emanetinizin bekçisiyiz" dedi.

Tören konuşmaların ardından sona erdi.