BAŞKAN YILDIZ CANLI YAYINDA VERDİ VERİŞTİRDİ!

SİYASET

BAŞKAN YILDIZ CANLI YAYINDA VERDİ VERİŞTİRDİ!

Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Barış Yıldız ilçedeki Bungalov, teleferik, bazı işletmelere öncelik tanınan asfalt işleri ve yıkım kararı olan tesislerin neden yıkılmadığını canlı yayında anlattı.

TV 264 ekranlarında yayınlanan "Son Düzlük" isimli programa katılan Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Barış Yıldız, yorumcular Kemal Turgaç, Kenan Çatalbaş, Cihan Saraç ve Raif Ugan'ın sorularını yanıtladı. Yıldız bungalovla ilgili sorulan sorulara net yanıtlar verdi.

Yorumcu Kemal Turgaç'ın sürekli 'haklısınız' dediği o anlarda konuşan Başkan Yıldız, "Sapanca'nın öz evlatları tapulu arazilerine bir iki bungalov yapıyor. Dışardan ilçemize gelen büyük kuruluşlar gelenler ise Milli Emlak'tan kiraladıkları yerlere sayısız bungalov yapıyor. Ama kimse bunları ne hikmetse görmüyor. Yıkım kararı olan bungalovları yıkılmıyor. Çünkü orada milletvekilleri çay içiyor. Sapanca'da mahalleler dururken, kaçak yapılan tesislerin çevresine asfalt atılıyor. Bunu yapanlarda 'ilgili kişiler parasını ödüyor öyle asfalt yapıyoruz' diyor. Sapanca'da parasını olana mı hizmet ediliyor! Hani kamu yararı, hani vatandaşın mağduriyeti?" diye sordu.

Yorumcu Kemal Turgaç'ın zor anlar yaşadığı programda Yıldız, "Ben önceki vali beye de söyledim. Milli Emlak'tan orman arazilerini 49 yıllığına kiralamak doğru değil. Bunları yapanlar dışardan gelen yatırımcılar. Sapanca Gölü hepimizin ve en çok korumak bize düşer. Ayrıca Sapanca'da yapılan teleferik güzel, gerekli ama yeri yanlıştır. Bunu hep söyledik. Başka yere yapılmalıydı. İlçemizin başka ve güzel yerleri canlandırmalıyız Biz teleferiğe karşı değiliz, yeri başka yer olabilirdi. Yeşil alan üzerine yapıldı" dedi.

Sapanca'da teleferikin gündeme gelmesi sonrası yaşananları alatan Yıldız, "Hatta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile bir arayla geldiğimiz bir toplantı da malum bir Kocaeli sınırı bir ilçeyiz. Orada Kartepe Markası ciddi bir şekilde yatırım yapıyor Kocaeli Büyükşehir Belediyesi. Kış turizmini Sapanca da 12 aya yaymayı kendisine bahsettik. Kendisinden talep ve destek istedik. Kendisi açıkçası bizi dumura uğrattı. 'Arkadaşlar Sapanca'nın şartları belli, nefes alınmayacak hale geldi. Keşke teleferikte olmasaydı' diye bize bir beyanı var. Bunu da yeri gelmişken paylaşmak istedim" diye konuştu.