BATAN MEROSA ŞİRKETİ BORÇLARINI 4 YILDA ÖDEYECEK

GÜNCEL

BATAN MEROSA ŞİRKETİ BORÇLARINI 4 YILDA ÖDEYECEK

Sapanca ilçesinde 10 yıl önce 3 ayrı otel inşa etmek üzere harekete geçen ancak daha sonra battığı öğrenilen Arap yatırımcı, borçlarını 4 yıla yayılan plana göre ödeyecek.

Sapanca Gölü ve Samanlı dağlarının doğal güzelliğiyle turizm cenneti olan Sakarya'nın Sapanca ilçesi, özellikle son 10 yılda Arap yatırımcı ve turistlerin gözdesi haline geldi. Çoğunluğu yerel yatırımcılara ait olan 3 binin üzerindeki bungalovun yanı sıra lüks otellerin de peşi sıra yükseldiği Sapanca'da 10 yıl önce dev bir yatırımın daha heyecanı yaşandı.

KOMİSYON HAZİNE ARAZİLERİNİ TAHSİS ETTİ

Filistin uyruklu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Yusuf Katipoğlu isimli iş insanının sahibi olduğu Merosa şirketi, 2013 yılı ocak ayında kamu taşınmazlarının yatırımlara tahsisine ilişkin komisyon tarafından verilen karar doğrultusunda Sapanca dağlarındaki çeşitli arazilerin irtifak hakkına sahip oldu.

2014 yılı mayıs ayında Sakarya Valiliği'nde düzenlenen törende konuşan dönemin Sakarya Valisi Mustafa Büyük, "Sapanca'ya 5 yıldızlı, 600 yatak kapasiteli, dönemin parası ile en az 35 milyon TL'lik bir otel daha. Yatırımı Ortadoğu sermayeli Merosa şirketi yapacak" ifadelerini kullandı. Merosa şirketinin Sapanca'da ikisi 5 yıldızlı, biri 7 yıldızlı olmak üzere 3 otel inşa edeceği duyuruldu.

ARAP YATIRIMCI BATTI

Sapanca Ünlüce-Kuruçeşme mevkiinde başlayan ilk otelin inşası sırasında bölgede heyelan meydana geldi. Merosa şirketi bu süreçte finansman krizine de girince projeler rafa kaldırıldı.
Aradan geçen yıllar boyunca yatırımı hayata geçirmeyen ve borçlarını da ödemeyen Merosa şirketi ile iş insanı Yusuf Katipoğlu şahsi olarak konkordato süreci başlattı. 2021 yılı şubat ayında başlayan süreç sonunda borçların ödenmesine ilişkin hazırlanan "konkordato projesinin tasdikine ilişkin karar" Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 7. Hukuk Dairesi tarafından usuli nedenle kaldırıldı.

ŞİRKETİN PROJESİ TAMAM, İŞ ADAMININ PROJESİNE RET

Bu karar sonrası sil baştan başlayan konkordato sürecinde şirketten alacağı olanların alacaklarını bildirmesi istendi. Bu sürecin tamamlanmasının ardından şirket ve konkordato komiserleri tarafından hazırlanan konkordato projesi tasdik edildi. Aynı kararda Yusuf Katipoğlu'nun şahsi konkordato talebi ise reddedildi.

4 YIL İÇİNDE ÖDENECEK

Kararda Merosa şirketinin borçlarının 3'er dönemle halinde 16 taksit olacak şekilde 48 aylık dönem içinde ödenmesine hükmedildi. Borçların ödenmesi sürecini konkordato komiserlerinden Prof. Dr. Selahattin Karabınar yönetecek.
T.C. Sakarya 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin Asliye Ticaret Mahkemesi sıfatıyla verdiği karar Basın İlan Kurumu'nun (BİK) resmi ilan portalında yayınlanırken, kararda borçlarla ilgili dikkat çeken bilgiler de yer aldı.