''SERDİVAN VE ARİFİYE BELEDİYE BAŞKANLARI NE KADAR CEZA ALDI?''

SİYASET

''SERDİVAN VE ARİFİYE BELEDİYE BAŞKANLARI NE KADAR CEZA ALDI?''

Sakarya İl Seçim Kurulu'nun da hakkında aday olamaz kararı verdiği İYİ Parti Sapanca Belediye Başkan Adayı Alpaslan Kılıç, yeni adaylarını 2 Mart tarihine kadar açıklayacaklarını söyledi.

Sapanca Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Kılıç, "Kesinleşen mahkeme cezasının hüküm erteleme tarihi 30 Mart'ta sona eriyor ve tarih itibariyle yasal hiçbir engelim yok. Ancak bu tarih, seçim takviminin sonrasında kaldığı için yaptığımız itirazı İl Seçim Kurulu da reddetti ve adaylıktan çekilmek zorunda kaldım. 2 Mart tarihine kadar partimizden yeni bir aday bildirilmesi istendi. İstişarelerimiz sonucunda adayımızı belirleyip seçime gireceğiz. Seçimi almak için ilk günkü gibi mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

"SERDİVAN VE ARİFİYE BELEDİYE BAŞKANLARI NE KADAR CEZA ALDI"

Serdivan ve Arifiye'de sit alanında belediyeler tarafından yapılar yapıldığını savunan Kılıç, "Sapanca Gölü çevresinde, sit alanlarında yapılan yapılarla ilgili Serdivan ve Arifiye Belediyeleri ilgili kararlar da aynı şekilde mi verildi. Eğer verildiyse Yusuf Alemdar Serdivan Park'la ilgili ne kadar ceza aldı? Bunu açıklamasını istiyoruz. Ceza aldıysa 3 dönem Serdivan Belediye Başkanlığı şimdi de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı nasıl olabiliyor. Ceza almadıysa yapılan yapılar ortadayken nasıl ceza almıyor? Aynı şekilde Arifye'de de birçok yapı yapıldı. Bu yapılar ile ilgili ne kadar ceza verildi? Bu cezalar varken memnu haklar nasıl iade edildi? Bizim yaptığımız 25 m2'lik bir tuvalet, mescit ve personel soyunma odası tadilatı, aday olamama engel olabiliyor da az önce bahsettiğim bölgelerdeki devasa yapılar bu kişilerin seçme ve seçilmelerine engel olmuyor mu? Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" diye konuştu.