İNANIYORUZ VAZGEÇMİYORUZ

SPOR

İNANIYORUZ VAZGEÇMİYORUZ

Sapanca Gazetesi Yazarı Murat Taylan, Sapanca Gençlikspor-Kemerkent Bulvarspor maçını yorumladı.

İşte Taylan'ın o yazısı:

"Bazı maçlar 1-0 olsun, bizim olsun niteliğinde önem taşır. Tamamen kazanmak amaçlı felsefe ve sistem ile oynanır. Sapancaspor içinde Bulvarspor maçı böyle bir öneme sahip, çıkış yolu olmayan adeta sırat köprüsü anlamını taşıyan bir kader maçıydı. Sapancaspor tüm bu faktörlerin bilinciyle 90 dakika boyunca kararlı, karakterli ve disiplinli bir oyun anlayışıyla oynadı. Kazanma isteğini sahaya yansıttı ve özellikle son çeyrek zaman diliminde çok zorlansa da tek golle istediği sonucu almayı başardı.

Ahmet Seçgin hocamız 4. maçında siftah yaptı. Takımımız deyim yerindeyse komadan çıktı. Taraftarı ve camiamızı umutlandırdı, 'inanıyoruz vazgeçmiyoruz' mesajını verdi.

Sapancaspor maçın ilk yarısında beklide sezonun en tempolu futbolunu oynadı. Baskılı bir oyun anlayışıyla maça başladı, Çok üretken oynadık, birçok pozisyon yakaladık ancak skoru arttıramadık. 2-0, 3-0 yapamayınca 2. yarı boyunca kazanamama fobisinden dolayı (Daha önce öne geçtiğimiz 6 maçta 15 puan kaybettik, özgüven kaybı sorunu hissettik o yüzden zorluk çektik) 1-0'ı koruma iç güdüsü ağır bastı ve takımımız gereğinden fazla stres yaptı. Çok arkaya yaslandı. Özellikle sağ tarafı ofansif anlamda etkili kullandı, Ömer Karancı-Alihan Bel ikilisi çok uyumlu oynadı ve atılan galibiyet golünde büyük katkı sağladı.

Ahmet Seçgin hocamız ilk 11 kadrosunda 4 yeni transferi (Volkan Mert Korkmaz, Tolga Tekin, Ahmet Bahçıvan, Egemen Pehlivan) oynattı ve genel anlamda verim alındı. Egemen Pehlivan attığı golün haricinde orta saha kurgusuna kalite ve mücadele gücü getirdi, doğru ve faydalı işler yaptı, genel olarak görevini başarıyla sahaya yansıttı. Hocamız 2. yarıda hem orta saha kurgusunu defansif anlamda güçlendirmek ve düşen tempoyu mücadele gücünü yükseltmek adına merkezde oynayan ikiliyi aynı anda değiştirdi. Ahmet Bahçıvan-Egemen Pehlivan ikilisini oyundan çıkardı, Yavuzhan Keleşoğlu-Hasan Bekil hamlesiyle oyuna hareket getirdi.

Son bölümde 3. stoper olarak Berat Çetinkaya takviyesi ile 5'li savunma sistemine geçti, son dakikada çizgiden çıkan top haricinde rakibe pozisyon imkanı vermedi. Sol tarafta Tolga Tekin-Berkay Ekici ikilisi biraz uyumsuz bir görüntü çizdi. Berkay Ekici özellikle hücum anlamında yanlış tercihleri birçok kez topu ezmesi ve maçın uzatma dakikalarında harcadığı pozisyon sebebiyle tepki çekti. Taraftarımız stadyumu tamamen kapalı gişe doldurmasa bile geçtiğimiz haftalara nazaran daha yoğun seviyede türbinleri doldu. Başta Haramiler grubu olmak üzere maça gereken ilgiyi gösterdi yoğun ve çoşkulu şekilde destekledi.

Sapancaspor-Bulvarspor galibiyeti ile 3 puandan fazlasını aldı, rakibine karşı 6 puan kazandı. Düşme hattında puantaj olarak 3 takım arasında denge sağladı.

Şimdi sırada Hacettepe deplasmanında. Burada bir başka 2. final maçı var. Sezonun ilk yarısında evimizde yendiğimiz takımı bir kez daha yenebilirsek hem puan hem de ikili, üçlü averaj sisteminde rakiplerimize karşı üstünlük kuracağız. Psikolojik anlamda avantaj sağlayacağız. Dolayısıyla 3. Lig kulvarında kalıcı olmak için iddiamızı, umutlarımızı ve inancımızı arttıracağız. O Yüzden inanıyoruz, vazgeçmiyoruz."