''GEÇİMİ DEĞİL, İŞİMİZİ DÜŞÜNMEK İSTİYORUZ''

GÜNCEL

"GEÇİMİ DEĞİL, İŞİMİZİ DÜŞÜNMEK İSTİYORUZ"

Belediye-İş Sendikasına bağlı Sapanca Belediyesi çalışanları maaşlarında iyileştirilme yapılması için belediye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yeni yılın gelmesiyle işçiler zam beklentisine girdi. Sapanca'da da Belediye-İş Sendikasına bağlı Sapanca Belediyesi çalışanları maaşlarında iyileştirilme yapılması istediklerini belirterek için belediye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Ertuğrul Çınar açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Tüm emekçilerin yaşadığı gibi Sapanca belediyesi emekçileri de enflasyon ve hayat pahalılığı girdabında çok zor günler geçirmektedirler. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de içinde bulunduğu enflasyon ve alım gücünün her gecen gün daha da hayatımızı zorlaştırması sonucunda. Hükümetimiz tarafından bu konuda öncelikle devlet memurları olmak üzere daha sonra asgari ücrette iyileştirmeler yapılmıştır. Emeğiyle çalışan alın teri döken tüm emekçilerin bu iyileştirmelerden faydalanması gerektiğini düşünmekteyiz.

Toplu iş sözleşmeleri imzalandığında belki de rekor zam denecek seviyede imzalansa da sürekli yükselme eğiliminde olan fiyatlar nedeniyle alınan zamlar birkaç ay içinde erimektedir. Ülkemizde yaşanılan ekonomik zorluklardan çıkılması için tüm emekçiler üretime katkı sunarak her zaman elinden geleni yapmıştır ve yapmaktadırlar. Belediye çalışanları ise gündelik hayatımızın olmazsa olmaz olarak emek sarf etmekte ve hizmet üretmektedirler. Zaman mesai kavramı olmaksızın salgın hastalıklarda, yaşanılan deprem sel felaketleri başta olmak üzere her zaman en başlarda rol almışlardır.

Sapanca Belediyesi emekçileri her zaman bu hizmeti üretmeye de devam edeceklerdir. Sapanca belediye başkanımız sayın Özcan Özen' den talebimiz; 'Sapanca halkı ve turizm amaçlı ilçemizi ziyaret edenler için durmadan hizmet eden Sapanca Belediye emekçilerinin de alım gücünü arttırmak adına ücretlerinde iyileştirmeler yapılmasıdır'

Bu nedenle belediye çalışanlarının yaşadığı ekonomik sıkıntılar belediye başkanımıza iletmeye çalışıp ek zam talep etmeye çalışmış olsak da, olumlu sonuç alınamamıştır.''