DOĞAL TAŞLAR, BİLİNÇSİZ KULLANILDIĞINDA FAYDADAN ÇOK ZARAR GETİRİYOR

GÜNCEL

DOĞAL TAŞLAR, BİLİNÇSİZ KULLANILDIĞINDA FAYDADAN ÇOK ZARAR GETİRİYOR

Son dönemlerde bilim insanlarının yeni çalışmaları ile daha çok gündeme gelen ve sağlığa katkıları olduğuna inanılan doğal taşlar, bilinçsiz kullanıldığında faydadan çok zarar getiriyor.

Doğal taş kullanımında, işin uzmanı kişilerden tavsiye alınması gerektiğini belirten Biyoenerji Uzmanı Belgin Dal, "Doğal taşların insanlar üzerindeki şifalı etkisi konusundaki araştırmalar her geçen gün neden bu taşları kullanmamız gerektiğini ve neden danışarak, yani bilinçli kullanılması gerektiğini gösteriyor" dedi.

Taşların sağlığa etkileri hakkında bilgiler veren Dal, "Astım hastaları ve diğer solunum yolu hastaları için tuz odalarının nasıl şifalı olduğunu duymuşsunuzdur. Yada akik taşı veya hematit taşı anksiyete, panik atak, stres gibi durumlarda faydaları olan taşlardır. Özellikle kuvars gurubu taşlar etraftaki negatif enerjiyi çekip nötrleyebilir. Ancak bu taşları belirli aralıklarla toprakta bekletip üzerindeki negatif enerjiyi atması için dinlendirmezseniz topladığı negatif enerjiyi size geri yansıtır. Bu da sizi gün içinde daha gergin yapabilir" diye konuştu.

Bilinçsiz taş kullanmanın zararlarına da değinen Dal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir taşın enerji verirken diğerinin sakinlik etkisi gösteriyor olabileceğini veya uyku için iyi gelecek bir taşın dikkat dağınıklığına iyi gelen başka bir taşla aynı anda kullanıldığında kişinin hayatında ve yaşam kalitesinde zorluklar meydana getirebileceğini unutmamak lazım. Doğal taşlarla şifa bulmak isteyenlerin mutlaka bir uzmana danışmasını veya bu konuda yayınlanan kitapların okunarak bilinçli bir kullanım sağlanması gerekiyor."

Haber: Ayşegül Türkan Şirin