PLASTİK ATIKLAR SAPANCA'YI TEHDİT EDİYOR

GÜNCEL

PLASTİK ATIKLAR SAPANCA'YI TEHDİT EDİYOR

Sapanca'da doğaya atılan plastik atıklar çevreyi tehdit ediyor. 

Doğada yüzlerce yıl kaybolmayan poşet, pet şişe ve diğer atıklar canlılara ve çevreye zarar vermeye devam etti. Çöp miktarının sezonluk 60 ila 70 tona ulaştığı Sapanca'da belediye bu oranları düşürmek için Emine Erdoğan'ın başlattığı Sıfır Atık Projesine dahil oldu. 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nda Çevre Mühendisi Ertuğrul Yılmazer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz atık oluşumunun en az seviyeye indirilmesi, oluşan atıkların ise 'üret-kullan-at' yaklaşımı ile değil 'birinin atığı diğerinin ham maddesi' yaklaşımı ile döngüsel ekonomiye kazandırılması amaçları ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Sıfır Atık Projesi başlatılmıştı. Biz de bu amaçlarla belediye olarak projeye dahil olduk" dedi.

Temiz bir dünya için insanları çocukluktan itibaren yetiştirmenin ve geri dönüşümün gelecek için önemli olduğunu da ifade eden Yılmazer, Sapanca'nın ve Sapanca Gölü'ndeki kirliliğin önüne geçmek amacıyla çalışan sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin de atık yönetimi ve geri dönüşüm konusunda farkındalık yarattığını ifade etti. 

Haber: Saliha Aksakal