SONUNU GETİREMEDİK

SPOR

SONUNU GETİREMEDİK

Sapanca Gazetesi Yazarı Murat Taylan, son yazısında Sapanca Gençlikspor - Elazığspor maçını yorumladı

Taylan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Sapancaspor iyi oynadığı ve üstünlük sağladığı maçta, iddialı rakibi önünde maçın sonunu getiremedi ve çok basit bir hata sonucu 90+5'te yediği penaltı golüyle 1 puanla yetindi, büyük bir fırsat tepti.

Ekibimiz, ilk 15 dakika dışında sahada ne yaptığını bilen ve misafir takımının en önemli gol silahı Beykan Şimşek'i alan markajı sistemi doğrultusunda çok sıkı kontrol eden, skor üstünlüğünü yakaladıktan sonra da oyunu çok iyi kitleyen bir takım performansı ile dikkat çekti.

Cezalı Berkay Caymaz'ın yokluğunda sol kanatta Yavuzhan Keleşoğlu görev yaptı, orta saha bölgesinde ise Yavuzhan Keleşoğlu'nun boşluğunu Rauf Gündoğdu doldurmaya çalıştı. İlk yarıda sakatlık sebebiyle sağ kanatta zorunlu şekilde Berkay Ekici-Alihan Bel değişikliği yapıldı ve bu yüzden hücum planında değişiklik uygulandı. Maç boyunca genel olarak sağ taraf çok aktif kullanıldı. Ömer Karancı-Alihan Bel ikilisi önlü arkalı bindirme çıkışlarıyla hücum anlamında çok verimli oynadı. Atılan golde Ömer Karancı'nın arka direkte çok doğru pozisyon alması ve klas bir vuruş yapması çok dikkat çekti ve takdiri hak etti.

Savunma tandeminde Ali Asım Balkaya değişiklik yaptı. İlk 11'de Enver Arslan yerine Nuh Aşkın'ın partneri olarak İlyas Kahraman tercihini kullandı. Hücum hattında ise forvet olarak en uçta Musa Bulut yerine genç forvet Gülhan Üreyen yer aldı. İlk 15 dakika hariç savunma hattı pek zorlanmadı, Elazığspor'a boş alan bırakmadı. Ta ki 90+5. dakikada yaratılan ucuz penaltıya sebep olan gereksiz karambol pozisyonuna kadar!

Yine bir duran top zaafı ön plana çıktı. Önce adam paylaşımı yanlış yapıldı. Devamında ise yaptığı kritik kurtarışlarıyla maçın adamı olacak, güven veren başarılı performansı doğrultusunda galibiyetimiz için en büyük katkıyı sağlayacak olan kaleci Kadir Balcı, büyük bir zamanlama hatası yüzünden boşa çıktı. Gereksiz bir penaltı yaptırdı. Bir çuval inciri berbat etti.

Hak ettiğimiz, ihtiyaç hissettiğimiz değerli bir 2 puanı kaçırdık. Tabiri caizse Elazığspor'u salladık ama yıkamadık. 14. sıradan ve dolayısıyla düşme potasından kurtulamadık. Maç sonunda türbinlerde yaşanan olaylar ise işin tuzu biberi oldu. Kulübümüz 28 Bin TL para cezası aldı ve maddi olarak yine zarara uğratıldı. 1 Ay önce yazdık, çizdik, gündeme taşıdık. Deplasman tribününün yeri gözden geçirilmeli, taraftar giriş-çıkış kapıları yeniden düzenlenmeli. Daha öncede dedim, kalabalık taraftar grubu geldiği zaman sıkıntı yaşanır, olaylar çıkar. Hem kulübümüz hem de taraftarımız maddi-manevi zarar görür. Umarız bundan sonra gereken önlemler alınır ve bu tür olayların çıkmasına çanak tutulmaz. Ne demişler bir musibet, bin nasihatten iyidir !!!"