SAKARYASPOR'UMUZUN KALESİ SAPANCA

SPOR

SAKARYASPOR'UMUZUN KALESİ SAPANCA

Sapanca Gazetesi Yazarı Murat Taylan, son yazısında Sakaryaspor'un Sapanca'da oynanan kupa maçı için, "Sakaryaspor'un kalesi Sapanca" dedi.

İşte Taylan'ın o yazısı:

"Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu zemin onarım bakım çalışmaları sebebiyle Sakaryaspor kupada adeta stat rotasyonu yaptı ve Sapanca ilçemiz tarihte ilk kez bir resmi maçta Sakaryaspor kulübümüzü ağırladı.

Maçın Sapanca Atatürk Stadyumu'nda oynanması için Sakaryaspor yönetiminden talep geldi, stat koşulları TFF yetkilileri ile Sakaryaspor kulüp yöneticileri tarafından denetlendi ve sadece bir gün önceden maçın Sapanca'da oynanmasına karar verildi.

Sakaryaspor bu sezon ev sahibi statüsünde ilk kez pırıl-pırıl, yem-yeşil zeminde ve dolu türbinler önünde maç oynadı, ev sahibi avantajını kullandı ve tam 24 yıl sonra kupada 5. tura çıktı.

Buraya kadar her şey çok güzel ancak maç sonunda ve günü birlik konaklama boyunca başta Teknik Direktörümüz Tuncay Şanlı, Kulüp Başkanımız Cumhur Genç olmak üzere yetkililer; stadyumumuzun başta saha zemini olmak üzere fiziki koşullarını beğendiklerini ve gösterilen misafirperverlikten dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Ancak; Sakaryaspor kulübümüzden Sapancaspor kulübümüze, Sapanca Belediyemize ve Sapanca İlçe Spor Müdürlüğümüze hitaben, Sapanca Stadyumunun kullanımı için, futbolsever ilçe halkımızın ilgisi, sevgisi, misafirperverliği için tek bir takdir ve teşekkür açıklaması görmedik, okumadık. Gündem yoğunluğundan dolayı ya karambole gitti yada önemsenmediği için gerek görülmedi! Umarım 2. ihtimal değildir. Çünkü Sakarya'mızın en güzel en konforlu ilçe stadyumu her zaman ilimizin 1 numaralı markasının hizmetine açık ve lazım olacaktır. Sapanca'mız her daim stadı, imkanları, futbolsever halkıyla ilimizin en büyük takımını ağırlamak için hazır olacaktır ve onur duyacaktır.

Hafta içi iş günü olmasına, maç saatinin mesai ve okul saatine çakışmasına denk gelmesine rağmen sporsever halkımız, Haramiler ve Adapazarı merkezinden gelen başta Tatangalar taraftar grupları olmak üzere maça yoğun ilgi gösterdi. İlimizin 1 numaralı markasına yağmurlu ve soğuk havaya aldırış etmeden hak ettiği saygıyı ve değeri gösterdi.

Sakaryaspor, Sakarya şehrimizde ilçeler bazında en çok desteği  ve sevgiyi her daim Sapancalı sporsever halkımızdan görmüştür. Özellikle önemli maçlarda ve play-off zamanlarında stadyumlara en çok Sapancalılar gitmiş, ilçemizden maçlara seyahat amaçlı otobüsler tahsis edilmiş, ilçemizde aktif olan taraftar dernekleri tarafından yolculuk etkinlikleri düzenlenmiştir. Sakarya'da Sakaryaspor'un kalesi Sadece SAPANCA'mızdır, Bu konu tartışmaya kapalıdır!"