REAKSİYON

SPOR

REAKSİYON

Sapanca Gazetesi Yazarı Murat Taylan, son yazısında Sapanca Gençlikspor - Ergene Velimeşespor maçını yorumladı

Taylan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Son 6 haftada hiç kazanamayan, sadece 1 puan alan, adeta galibiyeti unutan, son 3 haftada 3'te 0 yapan ve resmen dibe vuran Sapancaspor için Ergene Velimeşespor maçı tam anlamıyla olmak yada olmamak niteliği taşıyan bir dönüm noktasıydı.

Eğer ters bir sonuç alınsaydı camiamızda büyük bir infial yaşanacak ve büyük ihtimalle bazı taşlar yerinden oynayacaktı. Sapancaspor bu olumsuz iklim unsurlarına paralel şekilde sahada çok motive ve disiplinli bir görüntü çizdi. Oldukça güçlü bir reaksiyon gösterdi ve çok mücadeleci, kontrollü ve akıllı bir performans sergiledi. Baştan sona oyun üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi maçı domine etti. Sonuçta hak ettiği çok değerli bir 3 puan elde etti.

2-0 net skorlu galibiyet ile hem nefes aldı, son sıradan kurtulmayı başardı, hem de 2 basamak birden yukarı çıktı 13. sırada yer aldı. Son 3 maçta yenen 11 gol etkisiyle Ali Asım Balkaya hocamız daha defansif, kalabalık ve dirençli bir 5'li orta saha kurgusunu tercih etti. 4-3-3 sisteminin top rakipteyken 4-5-1 formatlı bir ilk 11 kadrosu ile daha mücadeleci, kontrollü, savunmada dikkatli, orta sahada dirençli güçlü, hücum hattında üretken ve aktif bir oyun anlayışı dikkat çekti.

Sağ tarafı Berkay Caymaz, sol tarafı Berkay Ekici ile çok etkili kullandık. İleri uçta forvetimiz Musa Bulut rakip savunmayı yaptığı hücum pres baskısı ile gösterişsiz mücadeleci oyun tarzıyla yıprattı. Berkay Ekici attığı 2 golle fark yarattı, hücumda çok etkili oynadı, ekstra performansı ile galibiyet için büyük katkı sağladı. Savunma tandeminde Enver Arslan-Nuh Aşkın ikilisi çok verimli ve uyumlu bir performans ortaya koydular, yerinde doğru müdahaleler yaptılar ve maçı hatasız şekilde tamamladılar. Orta saha merkez bölgesinde Enes Şanlı-Furkan Yasin Yalçın-Yavuzhan Keleşoğlu üçlüsü birbirlerine çok yakın oynadılar, oyunun iki yönünü çok doğru ve disiplinli şekilde uyguladılar, görevlerini fazlasıyla yaptılar.

Futbolda çok gol attığın her maçı her zaman kazanamazsın ancak gol yemediğin hiçbir maçı hiçbir zaman asla kaybetmezsin. (En somut örnek 5-4 kaybettiğimiz Turgutluspor maçı) O yüzden günümüz futbolu ilk önce arka tarafı sağlam tutmayı, takım savunmasını güçlü yapılmasını gerektiriyor. Sapancaspor daha önce oynadığı 11 maç genelinde en zayıf yanı savunma hattı. En büyük zafiyeti ise defansif anlamda pasif kalması ve orta saha kurgusunun takım savunmasına katkı sağlayamaması. Serbest vuruşlarda adam markajı yapılamaması, iyi yer tutamaması ve yanlış pozisyon alma hatalarından dolayı çok fazla duran top ve aynı benzer şekilde arka direk ortalarından gol yemesi olarak ön plana çıkmıştı.

Zaten bu olumsuz özellikler yüzden grupta en çok gol yiyen takım ünvanlıyla son sıraya demir atmıştı. O Yüzden kazanmak kadar gol yemeden, rakibe pozisyon vermeden kazanarak, kompakt oynayarak maçı bitirmek ilerisi için hem umut verdi. Şimdi önümüzde hafta sonu Silifke Belediyespor deplasmanında oynayacağımız çok kritik 6 puan değerinde çok önemli bir hedef maçı var. 3 puan önümüzde 10. sırada direkt rakiplerimiz arasında olan bir takım. Eğer kazanabilirsek hem düşme potasından çıkacağız hem de 7 puan uzaklıkta olduğumuz play-off hattına yaklaşacağız. Tabiri caizse kafamızı yukarı kaldıracağız ve farklı ihtimal hesapları yapacağız. Dönüm noktasını başarıyla aştık, uçurumun kenarından döndük. Şimdi sıra Silifke'de hafta sonu hedef belirlemek için karar maçında. Eşik atlamanın ve düzlüğe çıkmanın, rüzgarı arkamıza almanın zamanı."