SAPANCA'NIN FUTBOL FABRİKASI

SPOR

SAPANCA'NIN FUTBOL FABRİKASI

Sapanca Gazetesi Köşe Yazarı Murat Taylan, "İlçemizin bir numaralı altyapı patentli en güçlü oluşumu Sapanca Akademispor, başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor" dedi.

Taylan bu haftaki yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Sapanca futbol camiamızın gururu olan kulübümüz; geleceğin futbolcu adayı olan çocuk ve gençlerimizi, Sakarya, Sapanca ve Türk futbolu için yetiştirmeye ve kazandırmaya, dolayısıyla futbol fabrikası misyonu ve unvanını başarıyla taşıyarak temsil etmeyi sürdürüyor.

Sapanca Akademispor; U14, U16, U18 Ligi olmak üzere 3 kategoride klasman gruplarından çıkmayı başardı. Türkiye Şampiyonası play-off eleme turuna katılım hakkı sağladı ve çok önemli bir başarı kazandı. Play-off etabında ilk sınavı U-18 takımımız verecek ve perşembe günü saat 18:00'de Sakarya Tekspor ile mücadele edecek. Sapanca Akademispor'un U14 takımını Arda Kubilay, U16 takımını Hakan Dursun, U18 takımını ise Gazi Kala hocalarımız çalıştırıyor. Altyapı sorumlusu olarak Ufuk Yüzücü hocamız görev yapıyor.

U18 etabında 12 takım lig usulü tek devre statü şeklinde karşılaşacak. İlk 2 takım direkt Türkiye Şampiyonasına katılacak. 3, 4, 5 ve 6. olan takımlar ise baraj maçları oynayacak ve toplam 3 takım Türkiye Şampiyonası bileti alacak.

U14 ile U16 play-off etabı 6 takımlı gruptan oluşacak ve 1. olacak takım Türkiye Şampiyonasına katılım hakkı kazanacak. Play-off kulvarından sonra U15, U17, U13 Ligleri de start alacak ve Sapanca Akademispor bu kategorilerde yine ismini Sakarya'nın en iyileri arasına yazdırmaya çalışacak.

Normal lig gruplarında 50 ve üzeri takım mücadele ediyor. Bunlardan 12 takım play-off vizesi alıyor. Sapanca Akademispor'un 9-18 yaş arası tüm kategorilerde altyapı grup takımları var. Hepsi yarışmacı bir birden değerli tecrübeli antrenörler nezaretinde çalışıp eğitim görüyorlar. Ayrıca Trabzonspor kalecisi milli gururumuz Muhammet Taha Tepe play-off'a kalan takımlarımızın oyuncularımıza malzeme desteği ile görüntülü konuşarak manevi anlamda destek ve moral veriyor. Teşekkür ve alkışı hak etti. Sapanca Akademispor başta değerli Başkanı Osman Kubilay olmak üzere çocuklarımızın, gençlerimizin başarısında emeği olan tüm yöneticilerimizi, teknik heyetimizi ve değerli, yetenekli antrenörlerimizi kutluyoruz.

Takımımızın; Sapanca, Sakarya ve ülke futboluna daha nice; Muhammet Taha Tepe, Rüzgar Adıyaman, Alper Kadir Duruk, Kazım Efe Yılmazer, Orhan Can Bostan gibi yetenekli yıldızlar kazandıracağına yürekten inanıyoruz, Tüm altyapı play-off kategori etabında kulübümüze başarılar diliyoruz."