ALAÇAM: ''KİMSEYE MİNNET ETMEYECEK BİR DURUŞA İHTİYAÇ VAR''

SİYASET

ALAÇAM: ''KİMSEYE MİNNET ETMEYECEK BİR DURUŞA İHTİYAÇ VAR''

Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Safa Alaçam, "İlçeyi yöneten veya yönetmeye aday olan herkesin Sapanca ve ilçe halkı için bağımsız hareket edecek zihniyete sahip olması gerekir" dedi.

Butik işletmelerin Sapanca için önemine dikkat çeken Alaçam, "Herkesin bildiği ve gördüğü gibi Sapanca; butik turizm işletmeleri ile tüm ülkede ve dünyanın birçok yerinde tanınır, binlerce yerli-yabancı turist ağırlar hale geldi" diye konuştu.

Dış yatırımla yapılan büyük tesislerin ilçe ekonomisine bir katkısının olmadığını ifade eden Alaçam, "Bunda, son üç yıldır yerel yatırımcıların kendi öz sermayeleri ile ata topraklarına kendi emekleriyle yaptığı, özveriyle çalıştırdığı işletmelerin katkısı yadsınamaz bir gerçektir. Butik işletmeler sayesinde ilçe esnafı hayal edemeyeceği cirolara ulaşmış, ilçeye gelen gelir çok geniş bir yelpazeye yayılmıştır. Yıllardır dört duvar arasına sıkışan turist, ilçenin her mahallesine, çarşının her noktasına girmeye başlamıştır. İşletmecilerimizde alışverişlerinin çoğunluğunu ilçemizden ve ilimizden yapmaktadır. En önemlisi ise Sapanca'yı özel kılan doğasına sahip çıkmaktadır. Maalesef aynı özellik ve etkiler büyük işletmelerde görülmemektedir. Yıllardır birçok tesis olmasına rağmen gişelerden çıkan misafir tesiste kaldıktan sonra tekrar gişelere girerek evinin yolunu tutmuştur. İlçede yaşayan herkes tarafından bu gerçek yıllardır bilinmektedir.  İlki Hacımercan'da sonrada Uzunkum'da yapılan büyük bungalov tesislerinde aynı zihniyetle hareket etmektedir. Sapanca'nın bu potansiyel ulaşmasına geçmiş dönemde katkı sağlayanlara saygı duyuyor, teşekkür ediyor ve çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Sapanca'yı yöneten ve yönetmeye talip olan kişilerin kimseye minnet etmeyecek bir duruş sergilemesi gerektiğini kaydeden Alaçam açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Fakat bundan sonrası için, Sapanca'da yapılacak turizm yatırımları hem yatırımcıyı hem de ilçe halkını memnun etmesi açısından butik olarak kalması elzemdir. Hangi siyasi partiden olursa olsun istekler ricalar bitmeyecektir. Bizlerin doğa güzeli gördüğü ilçemizi rant kapısına çevirmek isteyenler var. Bu sebeple; ilçeyi yöneten veya yönetmeye aday olan herkesin Sapanca ve ilçe halkı için bağımsız hareket edecek zihniyete sahip olması gerekir. Gerekirse beş yıl görev alacak ama kimseye minnet etmeyecek bir duruşa ihtiyaç var. Bunu başarabilecek kişinin heykelini ellerimizle yapmaya, binlerce işletmeci ve ailelerimizle her zaman yanında olacağımızı beyan ediyoruz."