CHP SAPANCA'DAN EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

SİYASET

CHP SAPANCA'DAN EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca İlçe Teşkilatındın yapılan yazılı açıklamada, bir sefere mahsus verilen 5000 TL. ikramiyenin tüm emeklilere verilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"15 milyon emeklimizin yıllarca çalışarak hak ettiği emekli maaşlarının yüksek enflasyon karşısında her geçen gün eridiği hepimiz tarafından bilinen bir gerçek. Bu duruma çözüm olarak iktidar, maaşları iyileştirmek yerine, bir sefere mahsus 5000 TL. ikramiye vermeye karar verdi. Ancak üzülerek takip ediyoruz ki; bu ikramiye çalışan, çks ve esnaf kaydı olan emekliye verilmeyecek.

İktidar sahipleri; bir emekli hizmet süresi dolduktan sonra hangi kaygılarla ve neden çalışıyor sorusunu kendine sormak ve çözüm bulmak yerine, çalışan emekliye ülkedeki enflasyon düşünüldüğünde komik olacak bu tutarı dahi vermekten çekinmiş, adeta çalışan emekliyi cezalandırmıştır. Yapılan bu haksızlığı kabul etmemiz ve bu duruma sessiz kalmamız mümkün değildir.

Bu ülkede yıllarca vatanına hizmet etmiş emeklilerimiz, hak ettikleri değeri görmeyerek yaşam mücadelesi veriyor. 20 yıllık iktidarın emeklilere sunduğu hayat standartları, birçok emekliye çalışmaktan başka bir seçenek bırakmıyor. Bu gerçeği görmezden gelmek adeta bir akıl tutulmasıdır.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tüm emeklilerimizin hakları için kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Sunulmuş bu hakkın tüm emeklilerimizi kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. Daha adil, daha yaşanabilir bir gelecek için tüm emeklilerimizin yanınızdayız."