''MUCİZE GERİ DÖNÜŞ, TİRAJI KOMİK SON''

SPOR

''MUCİZE GERİ DÖNÜŞ, TİRAJI KOMİK SON''

Sapanca Gazetesi Yazarı Murat Taylan, Sapanca Gençlikspor-Turgutluspor maçı için "Mucize geri dönüş, tirajı komik son" başlığını attı.

İşte Taylan'ın o yazısı

"Başlıktan'da anlaşıldığı üzere geçtiğimiz hafta sonu Sapanca Atatürk Stadında heyecan, stres, gerilim ve sonunda bizim adımıza dram dolu bir maç oynandı ve adeta tüm duygular 90 dakikalık zaman içinde yaşandı...

Sapancaspor 9 gollü çılgın Rus ruletini maalesef son nefeste kaybetti, 9.maçında 6. kez yenildi ve 10. Haftayı 7 puanla son sırada bitirdi. Elbette 0-3'den geri dönüş yapılan 4 gol atılan bir iç saha maçını son dakika golüyle kaybetmek insanı demoralize eden dramatik bir olay. Ancak bu mağlubiyeti sadece şansızlık olarak değerlendirmemek, saha içi sorunları, takımımızın zaaflarını göz ardı etmemek sıkıntıları halının altına süpürmemek gerekiyor.

Eğer 4 gol attığınız 0-3'den geri dönüş yaptığınız maçta puan alamıyorsanız bunun 2 temel nedeni vardır:

1.Özgüven eksikliği, 2. Savunma anlayışının zafiyeti ile defans kurgusunun yetersizliği. Yenen bireysel hatalardan kaynaklı basit golleri dikkate alırsak 2. madde daha ağır basıyor gibi gözüküyor. Sapancaspor bilhassa duran toplardan olmak üzere genelde hep aynı golleri yiyor. Takım savunması zayıf olunca rakibe çok boş alan bırakıyor. Dolayısıyla fazla pozisyon veriyor. Ali Asım Balkaya hocamızın mutlaka savunma kurgusunu düzene sokması, takım savunmasına güç katacak bir oyun sistemi kurgulaması gerekiyor.

Rotasyonlu kadroyla kupayı pas geçip elendikten sonra Ligde bay geçtiğimiz haftada maç ritmini kaybettik. İç sahada 6. maçta 4. kez kaybettik, son 2 maçta 9 gol yedik. Grup sonuncusuna yenildik. Son 4 maçta 10 puan kaybettik, sadece 1 puan elde ettik ve keskin şekilde düşüşe geçtik.

Bunlar potansiyel küme düşme adayı takımın istatistikleri maalesef! Sapancaspor takımımızın sadece 2 haftada büyük özveri sonucunda oluşturulan 3. Lig standardında maliyetli ve kaliteli 3 aylık yeni bir kadrosu var. Ancak performans olarak fark yaratacak, ekstra katkı sağlayacak, dengeli oynanan bir maçı koparıp kazandıracak, saha içinde ve dışında liderlik yapacak yıldız kategorisinde karaktere sahip tecrübeli oyuncusu yok. Ama en önemlisi; özgüveni, morali ve dolayısıyla huzuru yok.

Maçın teknik analizine gelince, görece olarak seyir zevki yüksek bol gollü tempolu, mücadeleci her iki tarafa gidip gelen heyecan dolu bir maç oynandı. Kırılma anları genelde hep aleyhimize yaşandı, (Berkay Ekici'nin skor 0-0 iken kaçırdığı penaltı, skor 0-1 iken geri pas hatasından yediğimiz basit 2. gol vb.) futbol şansı hiç yanımızda olmadı. Özellikle savunma açısından küçük detaylar ön plana çıktı. Çılgın gol düellosunu Turgutluspor kazandı ve Sapancaspor takımımız için tirajı komik bir son yaşandı."