CHP SAPANCA'DAN CAN ATALAY ÇIKIŞI

SİYASET

CHP SAPANCA'DAN CAN ATALAY ÇIKIŞI

Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca İlçe Teşkilatı, Şerafettin Can Atalay hakkında açıklama yaptı.

CHP Sapanca İlçe Teşkilatı adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Eray Yıldız, "Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Anayasa Mahkemesinin Şerafettin Can Atalay başvurusunda verdiği ihlal kararı üzerine aldığı 'uymama' ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması şeklindeki kararı Anayasal düzeni değiştirme teşebbüsüdür" dedi.

Anayasanın, yurttaşların hak, ödev ve özgürlüklerini saptayan ve düzenleyen, yasa sıralamasında en önde gelen yasa anlamını taşıdığını ifade eden Yıldız açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Anayasa Mahkemesi de anayasal yüksek yargı organlarından biridir. Anayasanın ne anlama geldiğini evvela Anayasa Mahkemesi yorumlar.  Anayasa Mahkemesi kararlarının yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağladığı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda açık ve kesin bir şekilde belirtilmiştir. Yetkisini ve görevini kullandığı için Anayasa Mahkemesi  ya da mahkeme üyelerine suç duyurusunda bulunmak, anayasanın asıl ihlali anlamına gelir. Yargıtay 3. Ceza Dairesinin vermiş olduğu bu karar Anayasal düzene karşı açık bir başkaldırıdır.  Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca İlçe Örgütü olarak anayasal düzeni yok sayan bu kararın sonuna kadar takipçisi olacağımıza, keyfi uygulamalara karşı yurttaşlarımızın haklarını koruyacağımıza ve her koşulda hukukun üstünlüğünü savunacağımıza söz veriyoruz."