''BURASI SAPANCA BURADAN BİZE ÇIKIŞ YOK!''

SPOR

"BURASI SAPANCA BURADAN BİZE ÇIKIŞ YOK!"

Sapanca Gazetesi Köşe Yazarı Murat Taylan, Amasyaspor maçı sonrası tribünden uzun süre çıkarılmayan Sapancaspor taraftarlarını yazdı.

Taylan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Sapancaspor taraftarı hafta sonu kendi evinde esareti yaşadı, yarım Saat'ten fazla süre kendi stadında mahsur bırakıldı, kendi evinde kilitli kaldı. Türbin çıkış kapıları kapatıldı, dışarıya çıkmak yasaklandı! Sebep? Sapanca'da Sapancaspor taraftarını ve vatandaşını korumak, olay çıkmasına engel olmak, misafir kulüp taraftarına karşı kendi evinde Sapancaspor taraftarının güvenliğini sağlamak!

Maalesef Sapanca emniyet teşkilat mensuplarımızın abartılı sert tavrı ve misafir taraftarların tasviye uygulamasının hatalı programlanması yüzünden maç sonu yaşanan gereksiz ve anlamsız gerginlik maçın önüne geçti.

Biran önce deplasman türünü konum itibariyle yeniden düzenlenmeli. Stadyumun beleş tepe olarak bilinen tarafında bulunan batı ev sahibi tribünü giriş-çıkış kapısı değiştirmelidir, yol güzergahı tekrar gözden geçirmelidir.

İlerleyen haftalarda Karşıyaka, Elazığ, Batman gibi daha kalabalık deplasman taraftarı geldiği zaman, yaşanabilecek daha büyük olaylar sonrası kulübümüze gelecek cezaların önüne geçilmesi için bazı radikal kararlar alınmalıdır. Hem kulübümüz hem taraftarımız mağdur olmamalıdır.

Buradan Sapanca ilçe emniyet teşkilatımızı, Sapancaspor kulübümüzün yönetimine stadyum sorumlusu yetkili idarecilerine ve ilçe spor müdürlüğü yöneticilerine buradan tekrar hatırlatıyor ve biran önce gereken çalışmaları yapmalarını tavsiye ediyorum. Perşembe'nin gelişi, Çarşamba'dan belli olur! Benden hatırlatması söylemesi…