SAPANCA MATEMATİK FESTİVALİ BAŞLADI

GÜNCEL

SAPANCA MATEMATİK FESTİVALİ BAŞLADI

Sapanca Belediyesi ve İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen Sapanca Matematik Festivali'nin açılışı yapıldı.

Açılışa Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz, AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Şafak Başoğlu, meclis üyeleri, okul müdürleri, muhtarlar, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

FESTİVALİN TÜM KATILIMCILARA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Program açılışında konuşan Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, "Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen festivalin hazırlığında emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyor. Bu festival, çocuklarımızın ve gençlerimizin yeteneklerini gösterme, matematikle daha yakından tanışma fırsatı sunacaktır.  Söz konusu eğitim olduğunda kurumlarımıza her zaman büyük destek olan, katkılarını esirgemeyen Sapanca Belediye Başkanımız Özcan Özen'e teşekkür ediyorum. Bugün açılışını yaptığımız ve iki gün devam edecek olan Matematik Festivalinde çocuklarımızın hem eğitici hem de keyifli zaman geçireceğine inanıyorum. Festivalin tüm katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

MATEMATİK EĞİTİMİNE YENİ BİR SOLUK GETİRMEK

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ise "Matematikle ilgili, matematiği öğrenmeyi de paylaşmayı da seven bir topluluğuz. Matematik eğitimine yeni bir soluk getirmek, öğrencilerin problem çözme, soyut düşünme ve mantıksal çıkarım yapma becerilerini geliştirecek projeler üretmek amacıyla yola çıktık. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Sapanca Matematik Festivalinin tüm katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

YENİ NESİLDEN ÇOK UMUTLUYUM

"Matematik, bilimin temel taşlarından biridir ve bu festival de, matematikle daha yakından tanışmanın ve sevmenin bir yoludur" diyen Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu festival, öğrencilerimizin matematikle dostça bir ilişki kurmalarına, sorular sormalarına ve keşfetmelerine olanak tanıyacaktır. Matematik, mühendislikten tıbba, ekonomiden bilgisayara, günlük yaşamımızdan bilime kadar birçok alanın temel aracıdır. Bu festivalde, matematiğin günlük yaşamınızda nasıl kullanılabileceğini keşfedeceksiniz. Hayata geçirdiğimiz projeler, Sapanca'da eğitim için vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmiş olduğumuzun da göstergesidir. Göreve geldiğimiz günden bugüne TÜBİTAK 4007 Sapanca Bilim Şenliği, 2020/2021/2023 TÜBİTAK Yazdıkça Yazıyorum Projeleri, Sapanca'dan Osmaniye'ye TÜBİTAK Projesi. Bunların dışında ilk, orta, lise ve üniversitelerimizin birçok projelerine paydaş olduk. Çocuklar ve gençler için kültür, sanat ve spor kurslarımızı her sene arttırdık. Sapancalı Gençlerimiz ve Çocuklarımız için Sapanca Gençlik Merkezimizi hizmete sunduk. Ben yeni nesilden çok umutluyum. Türkiye'mizin 100'üncü yılını gururla kutlarken, ikinci yüz yılına siz geleceğimiz gençler ile umutla yelken açıyoruz. Festivalin hazırlığında emek veren tüm ekibi tebrik ediyor, Matematik Festivalimizin çocuklarımız için verimli ve başarılı geçmesini diliyorum."

EĞLENEREK MATEMATİĞİ SEVDİRMEK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz; "Festivalimizin ruhu, heyecan verici bulduğumuz matematiği paylaşmak ve eğlenerek matematiği sevdirmek. Bu festivalle bunu başaracağımıza inanıyorum. Çocuklar ve gençlerimizi matematiği hayatlarının her alanında kullanabileceklerini göstermek adına düzenlemiş olduğumuz Sapanca Matematik Festivali'nde bizden desteğini esirgemeyen Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen'e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Sapanca Belediyesinden yapılan açıklamada ise Sapanca Matematik Festivali 2 Kasım Perşembe günü saat 16.00'a kadar Sapanca Belediyesi Düğün Salonu'nda ziyaretçilere açık olduğu bilgisi verildi.