SAPANCA'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKUSU

GÜNCEL

SAPANCA'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKUSU

Sapanca'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü coşku ile kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle düzenlenen ilk tören, 28 Ekim 2023 Cumartesi günü gerçekleşti. Sapanca Hükümet Konağı önündeki tören; Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

İkinci tören ise 29 Ekim Pazar günü saat 09:30'da Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat'ın kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başladı.

Daha sonra hükümet konağı önünde devam eden törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Ardından ilk ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler şiirler okudu, oratoryo gösterisi ve halk oyunları gösterileri sergiledi. Cumhuriyet yürüyüşü ile kutlama programı sona erdi.

Programa; Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Gökkaya, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.