İHH SAPANCA'DAN FİLİSTİN'LE DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ

GÜNCEL

İHH SAPANCA'DAN FİLİSTİN'LE DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ

İHH Sapanca Temsilciği, Filistin'le dayanışma etkinliği düzenledi.

İHH Sapanca Kadın Kolları ve gönüllülerinin 20 Ekim Cuma günü organize ettiği etkinlik, Ahbabı Kehf Kadın Kolları ve vatandaşların katkılarıyla Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk parkında gerçekleştirildi.

Etkinlik açılışında basın açıklaması yapan İHH Sapanca Temsilcisi Mehmet Baki Kızıltepe, iki haftadır Gazze de tüm dünyanın gözleri önünde kelimenin tam anlamıyla bir soykırımın yaşandığını, terör devleti İsrail'in, 17 Ekim gecesi El-Ehli Hastanesine düzenlediği bombardıman sonucu en az 500 kişinin katledildiğini söyledi.

Kızıltepe açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Aslında sadece bugün değil 75 yıldır bitmeyen bir katliam yaşanıyor. Mescid-i Aksa'nın mahremiyeti 1948'den beri Siyonist İsrail tarafından çiğneniyor. Binlerce Filistinlinin evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde işgal ediliyor. Batılı devletlerden alınan destekle Gazze'nin etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. İsrail'in hukuk tanımaz saldırılarına karşı Filistin halkının yanındayız. Tüm dünyayı İsrail'in vahşetine karşı tepki göstermeye ve Filistin halkıyla dayanışmaya davet ediyoruz. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü, Siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz."

Sapanca Vaizi Vahap Boylu tarafından ise Filistin'de ölen vatandaşlar için ve yaşanan acıların son bulması için dua yaptı.

Etkinlik konuşmalar sonrası açılan kermesle devam etti.