SAPANCA'DA 100. YIL'A ÖZEL VOLEYBOL TURNUVASI DÜZENLENECEK

SPOR

SAPANCA'DA 100. YIL'A ÖZEL VOLEYBOL TURNUVASI DÜZENLENECEK

Sapanca ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle 100. Yıl'a özel voleybol turnuvası düzenlenecek.

Cumhuriyetimizin 100 yılı anısına Sapanca Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek voleybol turnuvasını daha da anlamlı hale getirmek için toplanacak olan katılım ücretinin tamamı, Filistin'deki mağdur insanlara yardım olarak gönderilecek. Müsabakalar hafta içi 19.00 da başlayarak 2 müsabaka şeklinde yapılacak. Takımlar kadın erkek karışık olabilecek ve turnuvanın şartnamesi aşağıdaki gibi olacaktır. 

T.C. SAPANCA KAYMAKAMLIĞI 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI 100. YIL VOLEYBOL TURNUVASI ŞARTNAMESİ

Takımlardan istenecek belgeler.

Nüfus kağıdı fotokopisi (Oyuncunun)

Turnuvaya katılacak takımlar 1000,00 TL (Bin Türk Lirası) katılım ücreti ödeyecektir.  Ücretler Sapanca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne ( Sapanca Spor Salonu )  makbuz karşılığında verilecektir. Turnuva giderleri, katılım için toplanan ücretlerden karşılanacaktır

1. Takım listeleri 27/10/2023 Cuma günü mesai bitimine kadar Sapanca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne ( Sapanca Spor Salonu )  teslim edilecektir.

2. Maçlarda Voleybol Federasyonunun kuralları geçerlidir.

3. Müsabakalar grup maçları olarak oynanacaktır. Gruptan çıkan takımlara çapraz eşleştirme yapılacaktır.

4. Maçlar 3 set üzerinden kazanılmış 2 set olarak oynanacaktır.

5. Beraberlik halinde son set uzatma seti olarak 15 sayı üzerinden oynanır.

6. Takımlar başlama saatinden 30 dk. önce sahada olacak, takım listeleri hakemlere verilecek ve  maçlar tam saatinde başlayacaktır.

7. Takımların formaları aynı düzenden olacak sadece libero varsa forması farklı tek renk olacaktır. Libero o maçta listede belirtilecektir. Listede libero yoksa sahada libero oynatılmaz.

8. Takımlar bir sette 2 mola alma hakkı vardır, ayrıca 12. sayıda teknik mola verilir. Uzatma setinde 2 mola hakkı vardır ve teknik mola yoktur.

9. Oyun sırasında oluşabilecek sakatlanma ve yaralanmalardan kurumumuz sorumlu değildir.

10. Takımlar en fazla 12 en az 8 oyuncudan oluşur, Kadın ve Erkek karışık olabilir.

11. Takım sorumluları idareci ve takım kaptanıdır.

12. Listelerden takım kaptanı ve idareci sorumludur.

13. Takımlar spor kıyafeti ve spor ayakkabılarıyla sahaya çıkmak zorundadır. Oyunda spor ayakkabısı, forma, şort ve eşofman altı ile oynayabilir.

14. Takımlarını desteklemeye gelen taraftarlarla takım bir bütündür, takımlara uygulanan centilmenlik kuralları neyse seyircilere de uygulanır. Olumsuz davranışlar takıma yansır. Taraftarlardan idareci sorumludur.

15. Takım listelerinde ( müsabaka süresince ) oluşacak her türlü SAĞLIK ve GÜVENLİK tedbirleri takımımıza aittir.) ibaresi yazılarak takım yetkilisi tarafından imzalanacaktır.

16. Müsabaka boyunca salondan olan her türlü maddi kaybı, müsabakası olan takımlar tarafından karşılanacaktır.

 17. Turnuvaya katılan oyuncuların geçmişinde 30 Haziran 2022 – 31 Aralık 2023 tarihleri arasında voleybol lisansına sahip olmaması gerekmekte olup aksi bir durum tespit edildiğinde ilgili oyuncular turnuvadan tertip komitesinin kararıyla  ihraç edilir. Takımın lisanslı oyuncuların oynadığı maçlar hükmen yenik sayılır.

18. İtirazlar maçtan sonra hakem kuruluna dilekçe verilerek yapılır.

19. Müsabakalar hafta içi ilk maç 19.00' da Sapanca Spor Salonunda yapılacaktır.

20. Turnuva sonunda 1.2.3. olan takımlara kupa verilecektir.

21. Turnuvaya katılan takım sayısında göre gruplar kura ile belirlenir.

22. Kuralar 27/10/2023 saat 17.30' da Sapanca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde (Sapanca Atatürk Stadı) çekilip kuraya gelmeyen takımın kurası organizasyon komitesince çekilecektir.

23. Turnuva 30/10/2023 tarihinde başlayacaktır.

İTİRAZLAR

Takım sorumlusu tarafından voleybol branşının oyun kuralları veya mevzuat hükümlerine göre;

Yazılı itiraz, müsabakanın bitiminden itibaren 1(bir) iş günü içerisinde tertip komisyonuna; sözlü itiraz ise, maç esnasında itiraz edilecek pozisyonun hemen sonrasında hakeme yapılır.

Süresi içerisinden yapılmayan itiraz değerlendirmeye alınmaz.

Oyun kurallarına yapılacak itirazlar oyun süresi içerisinde takım kaptanı tarafından hakeme sözlü olarak voleybol yarışma kurallarında belirtilen usul ve esaslara göre yapılır. İtiraz sonunda hakemin verdiği karar geçerlidir. Bu karara itiraz turnuva komitesine yazılı müracaat şeklinde (varsa delil sayılan belgelerle birlikte) yapılacaktır.

Tertip komitesince alınan kararlar kesin karar hükmündedir.

HÜKMEN YENİK SAYILMA

Müsabakalarda; Kavga eden veya olay çıkartan oyuncu olması durumunda fiile sebebiyet veren oyuncunun kadrosunda olduğu takım, Sporcunun kendi yerine başka bir oyuncu oynatması durumunda oynatan takım,

Herhangi bir takımın yararına veya kaybına neden olacak biçimde müsabakayı tamamlamadan çekilen takım, Müsabaka anında sporcuların veya takım seyircilerinden biri veya birkaçı tarafından hakemin görev yapmasına engel olan ile hakeme karşı sözlü ya da fiili müdahalede bulunan takım,

Hakem tarafından sahadan çıkarılmak istenen oyuncu sahayı terk etmediği durumlarda, oyuncu kadrosunda olduğu takım, Müsabaka esnasında 6(altı)'dan az sporcu olması durumunda eksik gelen takım, hükmen yenik sayılır.

PUANLAMA SİSTEMİ

Puanlama sistemi şu şekildedir;

2-0 galibiyetle sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (3) puan,

2-1 sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (2) puan,

2-1 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (1) puan,

2-0 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (0) puan verilir.

Hükmen mağlubiyetlerde toplam puandan (1) puan düşürülür. Hükmen galibiyet alan takımın toplam puanına (3) puan eklenir.

Puanların eşitliği halinde, set averajı uygulanır. Bu uygulamada her iki takımın yaptığı tüm müsabakalar sonunda aldığı setlerin toplamı, verdiği setlerin toplamına bölünür. Büyük sayıya sahip olan takım kazanır.

Müsabakalar grup müsabakası şeklinde olup grup adedi katılım sayısına göre belli

olacaktır. Önce grup maçları ardından eleme usulü maçlar şeklinde olacaktır.

ÖDÜLLENDİRME

Turnuvada ilk üç dereceye giren takımlara kupa verilecektir.

Organizasyonun Kurul Başkanlığını Gençlik Spor İlçe Müdürü Mehmet Uçar yaparken, Organizasyon Kurulunda ise,  Özcan Üzüm (Beden Eğitimi Öğretmeni), Ubeydullah Yıldırım (Gençlik Merkezi Müdürü) ve Gözde Yüce (GSB Kurum Antrenörü)  görev alacak.

Müracatlar Sapanca Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ile Kapalı Spor Salonuna yapılacak. Turnuvaya katılacaklar için son başvuru tarihi 27 Ekim 2023.